10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalZiaristul Ino Ardelean a fost batut mar

Ziaristul Ino Ardelean a fost batut mar

Ziaristii timisoreni vor protesta astazi printr-un mars al tacerii, impotriva agresiunii careia i-a cazut victima jurnalistul Ino Ardelean. Marsul va incepe la ora 14.00, in fata sediului cotidianului Evenimentul Zilei – Editia de Vest, pentru care lucreaza Ardelean. De asemenea, Conventia Organizatiilor de Media (COM), o asociatie care reuneste reprezentantii unei mari parti a presei romanesti, pregateste un protest oficial, care va fi lansat, cel mai probabil, astazi.

Miercuri seara, in timp ce se intorcea de la serviciu, Ino Ardelean a fost agresat, fara nici un motiv aparent, de una sau mai multe persoane, ramase neidentificate pina in prezent. Atacatorii i-au aplicat mai multe lovituri lui Ardelean, in urma carora acesta a fost ranit extrem de grav. Ipoteza unui atac in scop de jaf a fost exclusa, deoarece lui Ardelean nu i s-a furat nimic. Voci din peisajul jurnalistic timisorean considera ca agresiunea a fost o „corectie“ cauzata de articolele caustice publicate de Ardelean impotriva PSD.

Mai multe organizatii, dar si personalitati interne si internationale au atras atentia, in ultima vreme, asupra constringerilor la care este supusa presa din Romania de catre PSD. La Craiova, trei jurnalisti sint cercetati in prezent pentru „instigare nationalist-sovina“, in urma unor articole publicate in urma cu multa vreme in cotidianul local Gazeta de Sud, care descriau dedesubturile afacerilor dintre administratia PSD a orasului si un patron de origine araba. In Gorj, toate publicatiile judetene au fost controlate minutios de Garda Financiara, la indicatiile presedintelui PSD Gorj, Nicolae Mischie. In prezent, in Romania exista doua articole de Cod Penal care incrimineaza ca infractiuni de drept comun insulta si calomnia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS