21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte stiri

Te Deum in Catedrala Mitropolitana in cinstea zilei de 1 Decembrie

Inalt Prea Sfintitul Mitropolit Teofan va oficia luni, 1 Decembrie, un Te Deum in Catedrala Mitropolitana „Sfintul Dumitru“, incepind cu ora 9.15. Ierarhii, preotii si credinciosii craioveni se vor ruga alaturi de toti romanii din bisericile de pe cuprinsul tarii.

In ziua de 1 Decembrie, urmind o veche traditie interbelica a Bisericii Romane, precum si indrumarile unei recente hotariri a Sfintului Sinod, in catedralele episcopale si in alte biserici mai importante din tara se va oficia o slujba religioasa ca multumire inaltata lui Dumnezeu pentru binefacerile aduse poporului roman si tarii de marele moment istoric sarbatorit la aceasta data.

IPS Teofan face un apel catre „poporul Cetatii Craiovei, poporul cel iubitor de Hristos, sa participe la Te Deum pentru a aduce slava si multumire lui Dumnezeu pentru ceea ce a fost, este si va ramine pina la sfirsitul veacurilor, pentru poporul roman, ziua de 1 Decembrie“.

Peste 200 de elevi gorjeni vor pleca la Alba Iulia

La initiativa Inspectoratului Scolar Judetean Gorj, peste 200 de elevi din clasele I – XII vor fi prezenti la Alba Iulia cu prilejul Zilei Nationale. Copiii vor pleca la Alba Iulia cu cinci autocare puse la dispozitie de Inspectoratul Scolar. Este pentru prima data cind atit de multi elevi sint trimisi la Alba Iulia de 1 Decembrie.

Focuri de artificii la Severin

Sarbatorile de iarna vor debuta in Drobeta Turnu Severin pe 18 decembrie, la ora 15.30, cu un spectacol de muzica si colinde, pe esplanada Casei Tineretului. Viceprimarul Ilie Pisoi a anuntat ca festivitatea de deschidere va fi urmata de un program special prezentat de mai multe scoli generale din municipiu. In prima zi a manifestarilor va fi si un foc de artificii.

Apelul de participare la Ziua Romaniei, tulburat de telefoanele consilierilor

Viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Tudor Dinu, a tinut joi un discurs consilierilor locali, prin care ii indemna sa participe cu totii la manifestarile dedicate Zilei Nationale a Romaniei. Discursul sau a fost intrerupt insa de soneriile citorva telefoane mobile apartinind celor din sala. Vizibil iritat, viceprimarul a continuat sa li se adreseze celor prezenti, ceea ce nu i-a determinat insa pe consilieri sa renunte la a mai raspunde la telefoane in plina sedinta de consilu local.

Vine ajutorul pentru caldura!

Veteranii de razboi, vaduvele de razboi si invalizii de razboi vor primi in decembrie ajutorul pentru caldura, a anuntat Casa Judeteana de Pensii Dolj. Ajutorul este in valoare de 400.000 de lei si va fi inclus in pensie. Nu beneficiaza de ajutor pentru caldura urmasii veteranilor si invalizilor de razboi.

Circiumaru, reales sef la PSD Gorj

Florin Circiumaru a fost reales joi in functia de presedinte al filialei municipale a PSD Gorj. In cadrul Conferintei municipale a PSD, primarul din Tirgu Jiu a fost votat in unanimitate de toti cei peste 470 de delegati prezenti in sala, nefiind inregistrata nici macar o abtinere.

Apa rece nu se va mai plati la pausal

Blocurile din Craiova vor fi contorizate pina la sfirsitul lunii iunie a anului viitor, a spus Steliana Badescu, purtatoarea de cuvint a Regiei Autonome de Apa Craiova. Pina in prezent, s-au montat 1.339 de apometre pentru contorizarea apei reci. In medie se instaleaza saptaminal cam 40-50 de astfel de aparate, in functie de conditiile din subsolurile blocurilor si de pozitia conductelor de apa pe care se monteaza acestea. In aceasta perioada, se lucreaza in cartierele Craiovita Noua, Valea Rosie si Calea Bucuresti. „Dupa montarea apometrului la scara blocului noi vom factura numai ceea ce indica acesta. Deci nu se va mai plati la pausal. Astfel, oamenii vor da mai putini bani pentru apa rece“, a declarat Steliana Badescu.

O suta de familii se muta de sarbatori in casa noua

Aproximativ 100 de familii din Drobeta Turnu Severin vor primi repartitie de la primarie, pentru a se muta in casa noua, inainte de sarbatori. Potrivit primarului Constantin Dinu, repartitia se va realiza in doua etape, primele 68 de apartamente fiind cele din zona Alunis si Calea Craiovei – 28. Alte 32 de apartamente construite din fondurile Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL) vor fi repartizate in a doua etapa. Prioritate vor avea familiile evacuate din casele nationalizate. In prezent, la primarie sint depuse 1.400 de dosare pentru acordarea unei locuinte.

Dorel Danacica, director interimar la SC FORAJ SONDE Tirgu Carbunesti

Dorel Danacica a fost instalat ieri de APAPS in functia de director interimar al SC FORAJ SONDE Tirgu Carbunesti. Pe 25 mai, APAPS s-a reinscris la Registrul Roman al Actionarilor ca actionar majoritar la FORAJ SONDE, cu 67,3% din actiuni. Acest lucru a fost posibil ca urmare a rezilierii contractului de vinzare – cumparare, in valoare de zece milioane de euro, semnat intre APAPS si RARORA Berbesti- Vilcea in luna septembrie 2001. Noul director este de profesie economist si a mai indeplinit functii de conducere la SC FORAJ SONDE Tirgu Carbunesti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS