24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjInspectorii OJPC vor cere anchetarea patronilor care dau spaga

Inspectorii OJPC vor cere anchetarea patronilor care dau spaga

Dupa actiunea reporterilor Gazetei de Sud si a reprezentantilor Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj de depistare a celor care dau spaga, directorul executiv al Oficiului, Ion Tudor, este hotarit sa-i reclame la politie pe cei care incalca legea. Pentru a preintimpina astfel de situatii, Tudor a cerut comerciantilor sa fie atenti la cine ii controleaza.

„Inspectorii OJPC Gorj au obligatia sa prezinte legitimatia de control la intrarea in unitate. Trebuie sa arate delegatia de control eliberata pe fiecare luna si sa explice agentilor economici legislatia in baza careia se efectueaza controlul“, se arata intr-un comunicat emis de OJPC Gorj, in urma actiunii de marti seara a reporterilor GdS.

„Nu toleram spaga!“

Ion Tudor a spus ca nu tolereaza astfel de practici si ca aceia care vor incerca sa scape de controale prin a da spaga se vor alege cu dosare penale. Toata actiunea de dare si luare de mita a fost filmata de adevaratii inspectori pentru protectia consumatorului, iar caseta a fost prezentata angajatilor din Gorj: „Nu faceti ca ei! Daca vreun inspector adevarat va face asa ceva, va fi dat pe mina politiei. Si el, si agentul economic!“, a amenintat Ion Tudor.

Reamintim ca marti seara, reporterii Gazetei de Sud s-au prezentat drept inspectori OJPC, iar comerciantii gasiti in neregula le-au oferit produse pentru a nu-i amenda. Spaga data de cei controlati de falsii inspectori a ajuns la copiii cu handicap sever din Tirgu Jiu. In cadrul Oficiului condus de Tudor au existat si inspectori care au condamnat actiunea jurnalistilor si care au amenintat ca vor avea grija sa scape de „cloaca de ziaristi“ care au vrut sa demaste spaga. Cea care a fost suparata pentru ca jurnalistii „au luat mita“ a fost implicata intr-un scandal de presa, fiind acuzata ca nu-i sint straine practicile de trafic de influenta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS