22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitisti cercetati pentru spaga si pasapoarte false

Politisti cercetati pentru spaga si pasapoarte false

Documentele erau comandate la Craiova si executate in Harghita

Doi subofiteri de la serviciile de pasapoarte din Dolj si Harghita si trei membri ai lumii interlope din Craiova au fost arestati miercuri seara pe baza unor mandate emise de Tribunalul Dolj. In perioada 2000 – 2001, subofiterul Nelu Dan Ureche, de la Serviciul pasapoarte Dolj, si Ionut – Cosmin Ion, de la Harghita, au pus in practica un plan pentru a elibera pasapoarte unor persoane din Craiova, care aveau interdictie in spatiul Schengen.

Dan Ureche solicita fiecarui craiovean, aflat sub interdictie, suma de 2.000 de marci pentru un pasaport fals. Dupa ce primea banii, politistul intocmea dosarul cu date de identitate false si il trimitea colegului din Harghita, impreuna cu fotografiile si suma de 1.600 de marci pentru fiecare solicitant. Ion Cosmin executa „lucrarile“ si elibera pasapoartele false.

Printre cei care au apelat la subofiterul craiovean in 2000 se numara Eugen Ghifu, zis Coco, iar in 2001, Ionel Constantin, zis Fana, si Anghel Costel, zis Buza, toti din Craiova. Acest caz de coruptie a fost investigat de procurorii de la Parchetul National Anticoruptie (PNA). Miercuri seara, procurorii si politistii de la Centrul de Combatere a Crimei Organizate Craiova i-au prezentat pe cei cinci Tribunalului Dolj, solicitind judecarea lor in stare de arest. Instanta a dispus arestarea preventiva a celor cinci pe 30 de zile. Biroul de relatii cu presa din cadrul PNA a informat ca in total sint zece persoane din Craiova care i-au mituit pe cei doi politisti, fiecare cu 2.000 de marci germane, pina in prezent fiind prinsi doar cei trei, ceilalti fiind dati in urmarire. Cind au auzit sentinta, cei cinci inculpati au declarat recurs. Acesta este posibil sa se judece azi, la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS