17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitia a retinut trei hoti de cereale din Unirea

Politia a retinut trei hoti de cereale din Unirea

Pentru a pune capat furturilor repetate de cereale din recoltele francezului de la SUDAGRI Cetate, politia doljeana o organizat marti o razie in comuna Unirea. Peste 40 de politisti din Craiova, Calafat si Unirea, ajutati si de mascatii Departamentului de Interventie Rapida, au descins in comuna la primele ore ale diminetii, pentru a-i retine pe cei banuiti ca au luat parte la jafurile din noptile de 3 spre 4 octombrie si 13 spre 14 octombrie.

„Cetatenii din Unirea nu se simt bine pina nu fura ceva“

„Cetatenii din Unirea ridica probleme de pe vremea CAP-urilor, cind nu se puteau abtine sa nu sterpeleasca macar cite un sac sau o caruta de cereale. Desi au gospodarii frumoase, carute, cai, nu se simt bine pina nu fura ceva. Nemaiexistind CAP, acum fura de la SUDAGRI Cetate, societate a unui investitor francez aflata la nici zece kilometri de Unirea“, a declarat comisarul-sef Gheorghe Cojocariu, seful Serviciului Politiei Judiciare din cadrul IJP Dolj.

In ciuda paznicilor de la Total Security, angajati pentru a pazi recoltele, ograda francezului a fost calcata de doua ori numai luna trecuta. In noaptea de 3 spre 4 octombrie, mai multi sateni din Unirea au furat cereale. Paznicii au intervenit, insa n-au putut face fata, fiind doar trei, caci al patrulea – dupa cum a stabilit politia – a fugit ca sa-si salveze pielea.

De trei-patru ori mai multi ca numar, hotii au navalit asupra bodyguarzilor. Ionel Ghimpau s-a ales cu citeva lovituri de secera, Mirel Craciun cu niste „mingiieri“ de bita, iar Daniel Burticala cu pumni. Hotii au disparut apoi in noapte, cu carutele incarcate.

In noaptea de 13 spre 14 octombrie a avut loc un alt atac al hotilor. De aceasta data, paznicul Ovidiu Ionascu a incercat sa prinda un copil care lua parte la furt. A fost insa agresat de un adult, care l-a aruncat pe bodyguard sub rotile carutei, trecind apoi cu atelajul peste el.

„Asa nu se mai putea. Trebuia sa intervenim“, a spus comisarul-sef Cojocariu.

Trei tilhari retinuti, al patrulea nefiind acasa

Dupa mai multe saptamini in care au adunat informatii pentru a-i depista pe participantii la furturi, politistii au intervenit in forta marti dimineata. 20 de persoane au fost urcate in dube si conduse la Politia Calafat pentru a fi interogate. Oamenii legii au stabilit ca Dan-Constantin Gaman, de 21 de ani, Sever Gaman, de 37 de ani, si Gicu Gaman, de 34 de ani, se fac vinovati de agresarea celor trei bodyguarzi, in noaptea de 3 spre 4 octombrie. Primii doi au fost retinuti, urmind sa fie prezentati instantei cu propunerea de arestare preventiva pentru savirsirea infractiunilor de furt si tilharie. Cel de-al treilea n-a fost gasit acasa, fiind plecat la tirg in alta localitate.

Politistii l-au retinut sub aceleasi invinuiri si pe Petrisor Stancovici, tot din Unirea, acuzat de agresiunea savirsita asupra paznicului de la SUDAGRI in noaptea de 13 spre 14 octombrie. Alte 14 persoane sint cercetate in stare de libertate pentru savirsirea unor infractiuni de furt calificat, perchezitia domiciliara scotind la iveala faptul ca depozitasera prin patule porumb din soiul pe care doar francezul l-a cultivat. „Speram ca prin aceasta actiune sa stopam furturile din acest focar criminogen, care este comuna Unirea“, a mentionat seful Serviciului Politiei Judiciare din cadrul IJP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS