13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljIngrijiri medicale la domiciliu pentru asigurati

Ingrijiri medicale la domiciliu pentru asigurati

Asiguratii din sistemul sanitar pot beneficia la cerere de ingrijiri medicale la domiciliu. Conform contractului-cadru pe acest an, serviciile de ingrijire la domiciliu se acorda la recomandarea medicului specialist, pe baza unei cereri depuse la sediul Casei de Asigurari de Sanatate la care se vireaza contributia de catre beneficiar sau o ruda a acestuia.

Lista acestor servicii si modalitatile lor de decontare sint cuprinse in contractul-cadru, alaturi de tarifele maximale. De exemplu: monitorizarea pulsului si a tensiunii arteriale – 7.000 de lei, administrarea medicamentelor intramuscular – 15.000 de lei, intravenos – 25.000 de lei, masurarea glicemiei – 20.000 de lei, recoltarea produselor biologice – 20.000 de lei, ingrijirea plagilor suprainfectate – 50.000 de lei. Pentru a putea acorda ingrijiri la domiciliu, un furnizor de servicii medicale trebuie sa obtina o acreditare in acest sens de la Casa de Asigurari de Sanatate.

Potrivit reprezentantilor CAS Dolj, activitatea de acreditare este in curs de desfasurare, pina in prezent existind in judetul Dolj un singur furnizor care, de altfel, a si fost acreditat, Policlinica Helios.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS