16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjApa cu noroi la robinetele tirgujienilor

Apa cu noroi la robinetele tirgujienilor

Dupa ce au suferit toata vara de sete, locuitorii din Tirgu Jiu se confrunta acum cu o alta problema. Apa care a ajuns la robinete, dupa ploile din ultimele zile, nu poate fi bauta pentru ca are impuritati.

Ploile cazute in ultimele doua zile la Tirgu Jiu au rezolvat, cel putin pe moment, problema apei. Chiar daca acum au apa la robinete, locuitorii orasului nu prea au ce face cu ea pentru ca este foarte murdara. Zeci de oameni au sunat la AQUATERM si la SANEPID, reclamind calitatea apei pe care sint nevoiti sa o consume. Reprezentantii AQUATERM spun ca apa este potabila si nu pune in pericol sanatatea oamenilor. „De vina pentru aceasta situatie sint aluviunile care au invadat sursele de suprafata. Apa la aceste surse arata aproape ca o pasta de mil si din asta statia de tratare trebuie sa scoata apa potabila. Nivelul maxim de turbiditate al apei este 10, iar in acest moment in oras oscileaza intre 8 si 12. Apa nu reprezinta un pericol pentru populatie. A fost tratata cu clor si sulfat de aluminiu pentru corectarea nivelului de microorganisme si turbiditate“, a spus Ion Popescu, directorul AQUATERM.

„Recomandam fierberea“

Conducerea AQUATERM a mai precizat ca singura solutie ar fi fost sa mentina programul redus de furnizare a apei potabile pina cind vor trece ploile si aluviunile care afecteaza sursele. Chiar daca autoritatile dau asigurari ca apa este buna de baut si se fac analize periodice privind calitatea ei, oamenii spun ca la robinete le curge noroi si nisip si nu au incredere sa bea asa ceva. Conducerea Directiei de Sanatate Publica a precizat, la rindul sau, ca medicii verifica toate sesizarile venite din partea populatiei. Pentru ca nu este prima situatie de acest fel generata de ploile abundente, medicii recomanda populatiei sa ia totusi citeva masuri de precautie. „In aceste zile este bine ca oamenii sa consume totusi apa minerala. Daca folosesc apa de la robinet recomandam fierberea“, a spus Oana Baleanu, director al DSP Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS