3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalConsilier municipal PSD, beat la sedinta de consiliu local

Consilier municipal PSD, beat la sedinta de consiliu local

Doctorul Daniel Raducanu, consilier local PSD, obisnuia sa vina „afumat“ la sedintele de consiliu local, spre amuzamentul colegilor sai. In sedinta de ieri insa, alcoolemia acestuia capatase cote amenintatoare. Daniel Raducanu a intrat pe usa, dupa inceperea sedintei, clatinindu-se evident si strigind un „Buna ziua!“ care a intrerupt discutiile celorlalti consilieri. Jenati de situatie, unii dintre consilieri au evitat sa comenteze, altii au spus ca vor propune excluderea colegului lor daca nu se va tine departe de sticla.

Daniel Raducanu este medic in cadrul Sectiei ORL a Spitalului din Tirgu Jiu si consilier local din partea PSD. Chiar daca la cele mai multe dintre sedintele de consiliu manifestarile sale stirneau risul, la ultimele intruniri, acesta s-a prezentat intr-o stare avansata de ebrietate. Colegii pun acest comportament pe seama faptului ca fiul consilierului, Sorin Raducanu, a fost condamnat la patru ani inchisoare, dupa ce a sechestrat si a maltratat un tinar.

La ultima sedinta de consiliu, desfasurata ieri, doctorul Raducanu era atit de beat incit nu se putea tine pe picioare. El a intrat clatindu-se in sala de consiliu, iar pe toata perioada sedintei a comentat pe linga ordinea de zi despre care habar nu avea, stirnind risul colegilor sai. La un moment dat, acesta a propus chiar sa fie introdusi si consilieri locali in Consiliile de Administratie de la TRANSLOC si AQUATERM, desi ceilalti colegi ai sai se chinuiau sa-i inlocuiasca pentru ca sint incompatibili.

„Eu sint cel mai virulent consilier impotriva PSD“

Starea in care s-a prezentat doctorul Raducanu la sedinta l-a facut incapabil sa aiba habar despre ce este vorba, dar nu l-a impiedicat sa voteze. La sfirsitul sedintei, Daniel Raducanu nici macar nu stia ca unul dintre colegii de partid din consiliu a fost inlocuit, din cauza incompatibilitatii: „Cine a fost inlocuit? Cine a venit in loc? Nu stiu cum il cheama. Am o parere buna despre el. E un copil inteligent. Un tinar de viitor “, a spus Raducanu despre colegul sau de partid Nicolae Balutescu, de 50 de ani.

Intrebat cum comenteaza faptul ca unii colegi spun ca vine beat la sedinta, Daniel Raducanu a raspuns: „Ce spun, ca trec pe la circiuma? Eu n-am fost beat in viata mea. Si daca am baut o vodca inainte de sedinta, ce? Nu am voie? Eu sint cel mai virulent consilier impotriva PSD“, a mai spus Raducanu, uitind in ce partid e.

„E jenant ce se intimpla“

Intrebati cum comenteaza starea colegului lor, unii dintre consilieri au evitat sa spuna ceva legat de acest subiect. Altii, inclusiv colegii de partid, au recunoscut ca situatia este intolerabila.

„O sa discut personal cu dinsul si o sa-i propun sa nu mai vina la sedinte intr-o astfel de stare. Daca va continua sa vina asa, nu-l vom mai primi. O sa vorbesc si la partid sa vedem ce solutie vom gasi pentru rezolvarea acestei probleme“, a spus primarul Florin Circiumaru.

Consilierul PSD Sanda Mischie, care a fost si presedinte de sedinta, a declarat ca este greu de demonstrat ca este beat, intrucit ar fi nevoie de o fiola care sa-i depisteze alcoolemia. „E un subiect delicat. Bineinteles ca dezaprob starea in care se prezinta domnul doctor la sedinta.

E greu de demonstrat ca e beat. Deocamdata nu a fost agresiv. Daca un angajat din spital ar veni asa la serviciu l-as da afara“, a spus Sanda Mischie.

„Este jenant ce se intimpla. Trebuie sa luam masuri. Eu i-am spus sa nu mai vina beat la sedinte“, a precizat Dinca Petrisor Roibu, consilier PSD. Pentru participarea la o sedinta de consiliu, alesii din Tirgu Jiu incaseaza aproximativ doua milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS