10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Stiri pe scurt

Tehnica performanta la slujba de Inviere

Pentru a face fata multimii venite sa asiste la slujba de Inviere, preotii de la Manastirea Lainici au folosit o tehnica performanta de redare a sunetului, in afara bisericii fiind instalat un sistem de amplificare. De asemenea, preotii au avut lavaliere pentru a fi bine auziti de multimea de credinciosi.

Avalansa de casatorii dupa Pasti

Serviciul de stare civila al Primariei Tirgu Jiu a fost luat cu asalt de tinerii care au asteptat sa treaca postul Pastelui pentru a se putea casatori. Pentru sfirsitul acestei saptamini au fost programate 13 casatorii, dar functionarii primariei spun ca numarul acestora va creste. Zeci de cupluri au venit luni si marti pentru a se interesa ce acte sint necesare pentru oficierea casatoriei.

Injunghiat din razbunare

Gheorghe Pitoaca, de 17 ani, din comuna Ciochiuta- Mehedinti, a vrut sa se razbune pe Ionel Smarandoiu, de 16 ani, din aceeasi localitate, chiar a doua zi de Pasti. Gheorghe, insotit de un prieten, l-a acostat pe Ionel in timp ce acesta se indrepta spre discoteca din comuna si i-a aplicat o lovitura de cutit in zona inimii, dupa care a luat-o la fuga. Ionel Smarandoiu este in afara oricarui pericol, iar politistii mehedinteni au demarat cercetarile in acest caz.

S-a electrocutat in Noaptea de Inviere

Pompiliu Dorin Prandea, de 44 de ani, din Scoarta-Dolj, electrician, s-a urcat simbata seara pe un stilp de curent din fata casei sale pentru a instala un bec si s-a electrocutat. Pompiliu Dorin Prandea a murit pe loc. Cadavrul acestuia a fost transportat pentru necropsiere la morga Spitalului din Tirgu Jiu.

1 Mai la padure

Agentiile de turism din Gorj au o gama variata de oferte pentru petrecerea zilelor libere de la inceputul lunii mai, iar cele mai multe solicitari au venit din partea tinerilor, care s-au aratat interesati de o minivacanta prin programul de turism social. Pentru cei care nu vor pleca din judet, alternativele vor ramine iesirile la iarba verde. Si in acest an, punctul de atractie va ramine padurea Dragoieni, unde de citiva ani se petrece ziua de 1 Mai cu mici, bere, muzica de fanfara si muzica populara. Organizatorii se asteapta ca vremea frumoasa sa atraga peste 15.000 de persoane. Primaria Tirgu Jiu a inclus in programul zilei de 1 Mai spectacole artistice si intreceri sportive. Curse ale TRANSLOC vor circula la intervale de sase minute pentru a transporta oamenii din oras catre padure. Sute de comercianti si-au rezervat deja un loc pentru a-si expune marfa.

Peste 20 de miliarde de rambursat

Primaria Slatina trebuie sa ramburseze in acest an 14 miliarde de lei credite si sapte miliarde reprezentind dobinzi la creditele contractate pina in prezent. Desi in bugetul pe anul in curs nu se face nici o mentiune in acest sens, in el exista un capitol in care este inscrisa cifra totala a sumelor de rambursat de catre primarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS