10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Stiri pe scurt

Tirgujienii s-au felicitat singuri de Pasti

Mai multi locuitori din Tirgu Jiu au gasit in cutiile postale felicitari cu ocazia Sarbatorilor de Pasti semnate de primarul Florin Circiumaru. Reprezentantii primariei au precizat ca au fost tiparite citeva mii de astfel de felicitari la pretul de 1.700 de lei bucata. „Am luat aceasta initiativa pentru ca am considerat ca nu numai directorii de institutii si oficialii merita o felicitare. Nu am trimis la toti locuitorii orasului, ci in citeva blocuri din fiecare cartier. Am vrut sa le facem cetatenilor o bucurie“, a spus primarul Florin Circiumaru. Acesta a recunoscut ca banii au fost luati din fondurile primariei.

Cadouri pentru copii si saraci

Politistii gorjeni au impartit peste 270 de pachete cu produse traditionale de Pasti la copiii de la Centrul de Plasament Tirgu Jiu si la familiile sarace din judet. Angajatii Inspectoratului Judetean de Politie Gorj au reusit sa stringa 42 de milioane de lei pentru achizitionarea pachetelor.

Bilete de tratament pentru pensionari

Casa de Pensii Olt a primit pentru primul trimestru al anului 336 de bilete de tratament pentru pensionari. Din acestea, 250 de bilete au ajuns deja la aceia care au ales sa petreaca Sfintele Sarbatori de Paste in statiunile de tratament din tara. Sejurul va incepe de 27 aprilie. Pentru urmatorul sejur, care va incepe din 15-17 mai, Casei de Pensii Olt i-au fost repartizate 340 de bilete. Distribuirea acestora se va face dupa 5 mai.

350 de pasapoarte eliberate in doua saptamini

Serviciul pentru Evidenta Informatizata a Persoanei(SEIP) Gorj a eliberat in ultimele doua saptamini peste 350 de pasapoarte. Ieri, SEIP Gorj avea programata eliberarea a inca 50 de pasapoarte in regim de urgenta. Majoritatea celor care se duc in strainatate de Pasti au spus ca pleaca la rude.

300 de milioane de lei pentru Spitalul TBC de la Scornicesti

Consiliul Judetean Olt va aloca peste 300 de milioane de lei pentru definitivarea lucrarilor de amenajare a imprejmuirii incintei Spitalului de Pneumoftiziologie de la Scornicesti. Mutarea propriu-zisa a bolnavilor de TBC de la fostul spital din Slatina la cel din Scornicesti este prevazuta pentru inceputul lunii iunie.

Atentie la termenul de valabilitate!

Ouale comercializate pe piata craioveana respecta in mare parte normele de calitate, sustin inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj. Pina ieri au fost gasite doar 40 de oua cu termenul de valabilitate expirat si 1.000 care nu aveau inscriptionat termenul de valabilitate. De asemenea, au mai fost gasite pe piata peste 35 de kilograme de produse zaharoase si vopsea de oua si 145 de litri de vin care nu aveau toate elementele de identificare. Pentru deficientele constatate, inspectorii OJPC au dispus oprirea temporara de la comercializare a produselor gasite in neregula si au aplicat amenzi in valoare de aproape 50 de milioane de lei.

Si-a omorit vecinul in Saptamina Patimilor

Politistii mehedinteni l-au identificat si arestat pe Petre Roman, de 35 de ani, din comuna Corcova, Mehedinti, autorul omorului comis in 22 aprilie, victima fiind consateanul sau, Statie Nastasie, de 67 de ani. Crima s-a petrecut din cauza unui scandal iscat de faptul ca Statie Nastasie obisnuia sa-si duca la pasunat caprele pe un teren care ii apartinea lui Petre Roman. Luni dupa-amiaza, Petre Roman si-a asteptat consateanul sa vina cu caprele de la pascut si i-a reprosat din nou ca ii foloseste abuziv terenul pentru pasunat. Intre cei doi a izbucnit un conflict. Finalul a fost insa unul tragic. Petre Roman a scos un topor si l-a lovit pe consateanul sau in cap. Victima a decedat pe loc, iar politistii l-au depistat pe autor, la o zi de la comiterea crimei. Petre Roman a fost prezentat Parchetului de pe linga Tribunalul Mehedinti, procurorii emitind pe numele sau un mandat de arestare preventiva, pentru 30 de zile. Crima petrecuta in Saptamina Patimilor in comuna mehedinteana Corcova i-a ingrozit pe locuitori, mai ales ca o fapta similara a avut loc in urma cu sapte ani. Un tinar si-a omorit atunci socri, arma crimei fiind tot un topor.

Agresor identificat in citeva ore

Costinel Calin, din Craiova, un individ cu valente de kiler, a avut joi seara o rabufnire violena. Din cauza muschilor umflati in jurul cefei, el a taiat roata unui Matiz pentru ca soferul acestuia „se uitase urit“. Costinel isi oprise Fordul Mondeo pe strada Petre Ispirescu din Craiova, iar „parcarea“ facuta de el in mijlocul strazii a paralizat practic toata circulatia pentru citeva minute. Ca raspuns la claxoanele celorlalti participanti din trafic, el a gasit de cuviinta sa-i intepe roata primei masini care i-a iesit in cale, apoi a plecat. Avind ca indiciu un numar de inmatriculare din Italia, lucratorii de la Biroul Politiei Rutiere si lucratorii Sectiei 3 Politie au reusit, in citeva ore, sa identifice soferul nervos. „Fapta lui Costinel Calin este foarte grava. El a coborit si a intepat roata soferului de la Matiz fara nici un motiv. Daca era mai nervos, poate intepa gitul soferului, nu roata. Am reusit sa-l identificam in citeva ore si va trebui sa suporte consecintele“, a spus Constantin Preda, inspector al Biroului de Politie Craiova.

Craioveanul Marian Oprea si-a ucis cu singe rece logodnica

In numarul de joi al cotidianului nostru am prezentat o crima care i-a oripilat pe locuitorii orasului Segarcea. Cornelia Costina Balica, de 38 de ani, din localitate, a fost gasita in propriul apartament, cu gitul taiat si cu craniul desfigurat. Dupa primele cercetari, oamenii legii au reusit sa-l identifice pe autorul atrocitatii, Marian Oprea, de 40 de ani, din Craiova, concubinul femeii. Potrivit procurorului Robert Kelemen, purtatorul de cuvint al Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj, mobilul crimei l-au constituit banii: „Oprea a parasit apartamentul cu bijuteriile victimei, pe care le-a vindut la scurt timp. Pe baza amprentelor gasite la fata locului si a marturiei persoanelor care au cumparat bijuteriile s-a emis mandat de arestare pe numele acestuia“. Marian Oprea a disparut de la domicilu, fiind dat in urmarire generala pentru omor deosebit de grav si tilharie, fapte pedepsite cu 15-25 de ani de inchisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS