10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStudenti la medicina, traficanti de droguri

Studenti la medicina, traficanti de droguri

Politistii de la Centrul Zonal de Combaterea Crimei Organizate si Antidrog (CZCCOA) Dolj au reusit anihilarea unei retele de traficanti si consumatori de stupefiante. Membrii acestei bande erau studenti sirbi si greci, colegi la Facultatea de Medicina si Farmacie din Craiova. Drogurile proveneau din Serbia si erau aduse in cantitati mici. Cind nu aveau heroina, hasis sau marijuana, studentii puneau in practica teoria invatata la facultate: se drogau cu substante folosite pentru anestezierea animalelor.

Ofiterii de la CZCCOA Dolj au reusit, saptamina trecuta, anihilarea unei retele de traficanti si consumatori de droguri. Acestia se ocupau de citiva ani cu traficul de stupefiante si au introdus in tara cantitati insemnate de droguri: cinci kilograme de marijuana si o jumatate de kilogram de heroina.

Sirbul Krstvski Vladimir, student in anul IV la Facultatea de Medicina si Farmacie din Craiova, era capul retelei.

Liderul grupului era student eminent

Traficantul era un student eminent si nu consuma niciodata substantele pe care le oferea spre vinzare. Vladimir cumpara drogurile de la o discoteca din Belgrad si le introducea in Romania, unde le vindea dealerilor si consumatorilor. El cumpara marfa cu un dolar gramul de marijuana si doi dolari gramul de heroina, iar in tara le vindea cu doi dolari, respectiv cinci dolari gramul. Aducea stupefiantele numai la comanda si mergea la Belgrad saptaminal sau lunar, in functie de cerinta pietei. Tatal lui Vladimir este muncitor in Serbia si cistiga 400 de dolari pe luna, dar 300 de dolari ii dadea fiului sau pentru a-si continua studiile in Romania. Politistii de la CZCOOA Dolj spun ca Vladimir Krstvski a introdus in tara aproximativ cinci kilograme de marijuana si o jumatate de kilogram de heroina.

Cind nu aveau stupefiante, consumatorii foloseau anestezice pentru animale

Drogurile cumparate de Vladimir din Serbia erau distribuite dealerilor greci Zotos Panteleimon si Giovis Petros, ambii de 22 de ani, studenti ai Facultatii de Medicina si Farmacie din Craiova.

Giovis Petros a fost internat de mai multe ori la clinicile de dezintoxicare din Grecia, iar Zotos Pantelimon era consumator si traficant. Ultimul facea trafic si cu extasy, drog pe care il cumpara din Bucuresti si il vindea la Craiova. In locuinta acestuia se consumau stupefiante si la perchezitie au fost descoperite droguri pastile, dar si injectabile. Cind nu aveau droguri, consumatorii puneau in practica teoria invatata la facultate: ei foloseau substante anestezice utilizate in medicina veterinara.

Sirbul Krstvski Vladimir si grecii Zotos Panteleimon si Giovis Petros au fost retinuti pe baza de ordonanta pe o perioada de 30 de zile, fiind sint acuzati de detinere, trafic, consum si introducere ilegala de droguri cu grad mare de risc. Daca vor fi gasiti vinovati risca sa ramina multi ani in spatele gratiilor.

In vizorul politistilor doljeni de la CZCOOA se mai afla trei studenti straini cercetati in stare de libertate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS