14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPRIMITI CU CATUSELE?

PRIMITI CU CATUSELE?

• Inculpatul Agrigoroaie s-a predat la poarta politiei pe 7 martie, dar, neavind mandatul emis in acea zi, a fost trimis la plimbare • Necajit ca nu vrea nimeni sa-l bage in celula, el s-a dus la postul 3TV sa se plinga in direct

De vreo doua saptamini incoace, celebrul lot ROMCEREAL se joaca de-a v-ati ascunselea cu politistii craioveni.

Cei mai multi dintre condamnati sint putin plecati de-acasa, altii zac pe paturile spitalului, asa incit pina la ora asta politistii nu au izbutit sa execute nici unul din cele noua mandate de arestare emise de catre Tribunalul Dolj in urma sentintei din 26 februarie a Curtii Supreme de Justitie. In total, grupul de grinari penali are de ispasit zece ani de puscarie. Exceptindu-l pe Vasile Agrigoroaie, care pare ca nu mai are rabdare sa ajunga odata la racoare, inculpatii s-au imprastiat care incotro pina sa fi auzit catusele zornaindu-le pe la geamuri.

Cine a apucat sa-si ia zborul din tara, norocul lui, fiindca fapta pentru care intreg lotul a fost condamnat nu face parte din infractiunile preluate de catre Interpol.

Deci se poate sta mult si bine cu burta la soarele Adriaticii sau rataci prin ceata londoneza.

Agrigoroaie tine legatura cu sectoristul

Pe 12 martie, judecatorii de la Tribunalul Dolj au emis mandatele de arestare pentru noua persoane din dosarul ROMCEREAL, urmind ca ofiterii de la Serviciul Judiciar din cadrul IPJ Dolj sa puna in aplicare hotarirea Curtii Supreme de Justitie. Cum de la aceasta hotarire si pina la emiterea mandatelor au trecut citeva saptamini, inculpatii au avut timp sa caute o portita de scapare.

Astfel ca, desi politistii au batut pe la toate usile impricinatilor, turul lor cu catusele in buzunar nu a avut sorti de izbinda. Singurul inculpat localizat si pipait pina la aceasta ora este Elena Voicu, care, aflindu-se in suferinta la Sectia de oncologie a Spitalului de Urgenta din Craiova, nu poate fi ridicata. Femeia are de executat, conform hotaririi Curtii Supreme, un an de inchisoare.

Politistii au ciocanit, saptamina trecuta, si pe la poarta lui Constantin Dilgoci, din str. Marasesti. Numai ca directorul turnatoriei TUFON si al Jurnalului de Oltenia nu prea era prin tara. Devenit celebru pentru numeroasele escrocherii ulterioare afacerii ROMCEREAL, dar si pentru gainarii mai vechi, Dilgoci s-ar fi cantonat pe undeva prin Italia.

Cert este ca, pina in acest moment, politistii craioveni nu au executat nici un mandat emis pentru infractiunile din dosarul ROMCEREAL.

Prim-loctiitorul comandantului IJP Dolj spune ca politia nu a putut efectua nici o arestare din motive obiective:

„Unii sint plecati de acasa, altii sint internati pe la spital sau au cerut anularea sentintei la procurorul general al Romaniei . Noi n-am facut nici o arestare pina acum, dar i-am dat in urmarire generala si in consemn la frontiera. Daca ar vrea sa paraseasca tara, ar fi arestati pe loc“, spune comisar sef Constantin Petrescu.

Se vede treaba, insa, ca politistii care au plecat la colindat cu catusele in buzunar nu au cautat prea bine. Vasile Agrigoroaie s-a dus in gura lupului chiar a doua zi dupa ce a fost data sentinta la Curtea Suprema si mare i-a fost mirarea cind, desi era pregatit sa intre la racoare, politistii l-au trimis acasa. Suparat, ca unul care viseaza la o celula de puscarie ca la o camera de patru stele pe malul marii, acesta s-a dus la emisiunea TOP SECRET de la 3TV sa-si faca public necazul:

„M-am dus la politia de pe Amaradia sa ma predau, dar ofiterul de serviciu sau cine era acolo la poarta mi-a spus ca la ei nu a ajuns nici un act si m-a trimis acasa. Acum sint plecat pe la tara, la 80 de kilometri de Craiova, dar in fiecare zi il intreb pe sectoristul de la mine din cartier daca mi-a venit mandatul de arestare“, spune Vasile Agrigoroaie, unul din cei noua condamnati. Potrivit politiei, cautarile continua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS