21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVinatorii sportivi au fost impartiti pe grupe

Vinatorii sportivi au fost impartiti pe grupe

Vinatul celor mai importante specii din fauna judetului Mehedinti a incetat la inceputul lunii martie. Pe 28 februarie, s-a incheiat sezonul la fazani, dupa ce, pe 31 ianuarie, au intrat in perioada de protectie iepurii si mistretii. Pina pe 15 martie, vinatorii mai pot impusca rate mici, iar pina pe 15 aprilie este sezonul la sitar de padure.

De la 1 august va incepe oficial un nou sezon, deschizatori de drum fiind mistretii. Pina atunci, se pot impusca, fara restrictie vulpi si sacali. Pentru aceste animale nu s-a fixat nici un sezon, vinatorii avind nevoie doar de autorizatii eliberate de Asociatia Judeteana a Vinatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Mehedinti, pentru a le ucide in orice perioada a anului. Potrivit reprezentantilor AJVPS Mehedinti, numarul vulpilor si al sacalilor este in crestere pe fondurile de vinatoare, fapt care afecteaza celelalte salbaticiuni, fiind puse in pericol chiar si animalele domestice. Din cauza vremii care se mentine rece, pe fondurile de vinatoare se administreaza hrana suplimentara, pentru a sprijini animalele salbatice.

O alta masura care s-a luat a fost schimbarea modalitatii de organizare a partidelor de vinatoare. Cei 1.600 de vinatori sportivi mehedinteni au fost impartiti pe grupe, iar fiecare grupa a fost repartizata pe cite un fond.

„Asociatia are cinci filiale de vinatoare, fiecare fiind condusa de cite un secretar. In cadrul filialei, vinatorii au fost impartiti pe fonduri si pot vina numai pe fondul pe care au fost repartizati. Inainte, partidele de vinatoare se faceau pe baza de inscrieri si toata lumea vina pe unde apuca. De aceea nu prea exista grija pentru gospodarirea fondurilor. Prin noul sistem, incercam sa-i constientizam pe membrii nostri ca a fi vinator nu inseamna numai sa impusti animale, ci si sa le protejezi“, a spus Nicolae Popa, directorul AJVPS Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS