11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUnde este Claudiu Cotigă?

Unde este Claudiu Cotigă?

„Subsemnata Cornelia Popescu din Craiova, citind Gazeta de Sud, am observat cite erori judiciare se fac şi cit de obiective sint aceste articole pe care le citesc zi de zi.

Vin şi eu cu o plingere. Fiul meu Gherman G., care stă impreună cu familia sa la mine, a suferit un accident pe 16 aprilie 1999, comis de Claudiu Daniel Cotică, cetăţean roman cu domiciliul in Franţa. Acesta conducea o maşină Citroen. In urma accidentului, fiul meu şi-a rupt piciorul. Cotigă a părăsit locul accidentului fără incuviinţarea poliţiştilor. A doua zi, cind i s-a luat declaraţie, a recunoscut că l-a lovit şi că el este vinovat de producerea accidentului, dar in declaraţie nu a menţionat şi adresa din Craiova sau pe cea a părinţilor.

I s-a dat voie să plece fără să i se reţină cel puţin permisul de conducere. Acest Cotigă a fost reprezentat permanent de un avocat la toate fazele procesului (fond, apel şi recurs).

La toate instanţele de judecată, fiului meu i s-a dat ciştig de cauză, iar Claudiu Cotigă a fost obligat la plata a 15 milioane de lei, reprezentind daune morale şi materiale pentru săvirşirea infracţiunilor de vătămare corporală gravă din culpă şi părăsirea locului accidentului de circulaţie, fără incuviinţarea organelor de poliţie.

Din 1999 şi pină in prezent, Claudiu Cotigă nu a plătit nici măcar un leu din suma stabilită de instanţă. Am incercat să ii găsesc familia pentru a o ruga să imi dea banii deoarece fiul meu a rămas infirm, insă nu a fost chip. Şi familia lui locuieşte tot in Franţa. Am depus cereri peste tot, la Evidenţa populaţiei, la Serviciul paşapoarte, la Serviciul circulaţie, şi peste tot mi s-a spus că nu mi se pot da astfel de informaţii şi mi s-a recomandat «să mă duc după el in Franţa».

Singurul ajutor pe care ni l-a dat Cotigă este un bilet adresat doctorului Georgescu, prin care il ruga să ne acorde tot sprijinul şi care, atunci cind i ne-am adresat, ne-a dat afară.

Am cerut sprijinul Rodicăi Stănoiu, ministrul justiţiei, care ne-a recomandat să ne adresăm instituţiilor judiciare din Franţa pentru că Justiţia Romană a făcut tot ce a depins de ea.

Numai că in situaţia in care sintem, cind abia facem faţă cheltuielilor zilnice, iar mincarea abia ne ajunge, nu ne permitem să cerem sprijinul justiţiei din Franţa pentru a ne recupera banii care ni se cuvin.

Vă rog pe dumneavoastră să mă ajutaţi să aflu unde este Claudiu Cotigă.

Dacă Gazeta de Sud are posibilităţi ca prin Internet să afle ceva, vă rugăm să ne ajutaţi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS