8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPadurile din Dolj sint praduite

Padurile din Dolj sint praduite

Jandarmii si inspectorii Directiei Silvice au confiscat, in ultimele saptamini, zeci de carute pline cu lemne si au aplicat amenzi de peste 300 de milioane de lei

Hotii de material lemnos continua sa devasteze padurile doljene. Numai in ultimele saptamini, controalele efectuate de inspectorii Directiei Silvice Dolj si de echipele de jandarmi au dus la sanctionarea contraventionala a mai multor persoane, totalul amenzilor ridicindu-se la peste 300 de milioane de lei. In aproape toate cazurile, amenzile au fost de o suta de ori mai mari decit valoarea lemnului confiscat de inspectori.

„In urma cu citeva zile, pe raza comunei Piscu Vechi a fost surprins in flagrant Alin Perca, de 19 ani, care furase din padure 14 arbori. Nu era la prima abatere si a fost amendat cu zece milioane de lei. In comuna Leu, a fost gasit si Constantin Dimir, din Bilteni-Gorj, care transporta lemn fara documente legale de provenienta. In toate cazurile, pe linga amenzile contraventionale, marfa a fost confiscata“, a precizat Minel Nicola, seful Serviciului de paza si protectie a padurilor din cadrul Directiei Silvice Dolj. Cea mai mare captura a jandarmilor si inspectorilor de la Directia Silvica a fost de 21 de carute pline cu lemne, hotii fiind amendati cu 210 milioane de lei. O alta actiune a vizat verificarea instalatiilor de taiat lemne, concluzia fiind ca posesorii nu au autorizatii de functionare. Si aici, totalul amenzilor a fost de peste 100 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS