10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Stiri diverse

Agricultorii, asteptati sa ridice motorina subventionata

In judetul Mehedinti a inceput intocmirea documentatiilor pentru obtinerea de catre producatorii agricoli a subventiei de 3.600 de lei pe litrul de motorina. Beneficiarii subventiei trebuie sa intocmeasca o cerere, care se depune la primaria pe raza careia se afla terenul agricol. „Seful centrului agricol comunal, seful Serviciului comunitar pentru cadastru si agricultura sau agentul agricol analizeaza cererea, iar primarul o avizeaza“, a spus Alexandru Boruga, directorul Directiei Generale de Agricultura si Industrie Alimentara(DGAIA) Mehedinti. Cererea vizata se depune la Directia Judeteana, care elibereaza adeverinte pentru cantitatile de motorina aprobate. „Beneficiarii se vor prezenta la depozitele de pe teritoriul judetului Mehedinti pentru a achizitiona motorina, achitind un pret mai mic cu contravaloarea subventiei“, a precizat Alexandru Boruga. In Mehedinti, au fost stabilite cinci centre de distributie, la Drobeta Turnu Severin, Vinju Mare, Strehaia, Orsova si Baia de Arama.

Corpul Judetean al Politistilor – in Mehedinti

Politistii din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei Mehedinti si-au ales vineri cei noua membri ai Corpului Judetean al Politistilor. La alegeri au participat 110 delegati, iar presedinte a fost desemnat, prin vot secret, comisarul sef Ion Popescu, seful Politiei Orsova. Organizatia este formata dintr-un presedinte, doi vicepresedinti, un secretar, un trezorier si patru membri. Corpul Judetean al Politistilor mehedinteni isi propune sa apere interesele politistilor. Organizarea sau participarea la greve, mitinguri si alte actiuni de protest le este interzisa politistilor. Vineri a avut loc si sedinta de constituire a Corpului National al Politistilor, din Inspectoratul General al Politiei Romane. La sedinta au participat, ca delegati, 187 de politisti din cadrul inspectoratului, care i-au ales prin vot secret pe cei noua membri ai Biroului de conducere al Corpului departamental.

Batut cu bestialitate de socru si de nepot

Constantin Cotarcea, din Strehaia – Mehedinti, a ajuns simbata seara, la Spitalul de Urgenta Craiova, dupa ce a fost batut crunt de socrul si de nepotul sau. Cotarcea a spus ca simbata seara s-a dus la conacul sau din apropierea orasului pentru a da mincare animalelor. La conac i-a surprins pe socrul sau, Tudor Lupu, si pe nepotul sau, Mugurel Tibuleanu, care venisera la furat. „Socru-meu si nepotu-meu mi-au furat iepurii, porcii si 15 pasari… Eu i-am prins si le-am zis ca ma duc la politie. Am plecat si m-au ajuns din urma. Mi-au dat cu toporul in cap, mi-au spart timpanul si m-au taiat la picioare“, a spus Constantin Cotarcea. Barbatul a mai spus ca a ajuns in oras dupa ce a mers peste un kilometru in genunchi, iar primii oameni care l-au vazut l-au transportat imediat la spital. Constantin Cotarcea este acum internat la Clinica de neurochirurgie a Spitalului de Urgenta Craiova, cu multiple leziuni la nivelul craniului si al picioarelor.

Prins in timp ce spargea magazinul

Dumitru Duroi a fost surprins de politisti, in noaptea de 13 spre 14 februarie, in timp ce incerca sa intre prin efractie intr-un magazin din localitatea mehedinteana Gruia. Barbatul a fost retinut si va fi prezentat procurorilor de la Parchetul Mehedinti, cu propunerea de arestare preventiva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS