7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Stiri diverse

Fosta conducere a PECO Gorj – trimisa in judecata

Dupa mai multi ani de cercetari, fosta conducere a PECO, sucursala Gorj, a fost trimisa in judecata pentru crearea unui prejudiciu de 100 de miliarde de lei. Inspectoratul de Politie al Judetului Gorj a finalizat cercetarile in dosarul in care fostul director al PECO Gorj, Adrian Zamfirescu, si fostul director economic, Octavian Andritoiu, au fost acuzati de abuz in serviciu si delapidare. In perioada in care au condus societatea, cei doi au dispus livrarea de produse petroliere mai multor societati comerciale care aveau datorii la SNP PETROM. In acest fel a fost creat un prejudiciu de peste 100 de miliarde de lei, cel mai mare din istoria judetului, dupa cum au spus surse din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj. Dosarul celor doi a fost trimis la Parchetul de pe linga Curtea de Apel Craiova, o sentinta in acest caz putind sa fie data in 15 zile. Adrian Zamfirescu si Octavian Andritoiu au condus PECO Gorj inainte de anul 2000, locul acestora fiind luat de Dumitru Pruna. Actualul director a recunoscut ca si-a implicat firma PETROCONSTRUCT, la care este actionar semnificativ, in afaceri cu PECO. In prezent, Adrian Zamfirescu este consilier local, in cadrul Consiliului Local Tirgu Jiu, Octavian Andritoiu fiind fiul consilierului local Cornel Andritoiu.

(E.M.)

Secretari anchetati

Pentru incompetenta si nereguli in activitate, noua secretari de primarie din judet sint anchetati pe linie administrativa de citeva comisii ale Prefecturii Dolj. In majoritatea cazurilor, ancheta administrativa a pornit atit pe baza constatarilor proprii ale juristilor prefecturii, cit si de la sesizarile primarilor referitoare la incapacitatea sau matrapazlicurile secretarilor. De cind au aflat ca sint „in vizorul“ sefilor, citiva din cei noua secretari, de la Consiliile Locale din Dragotesti, Predesti, Mischii, Amarastii de Sus, Carpen, Goicea, Bistret, Leu si Perisor, s-au retras intr-un salvator… concediu medical! Din spusele lui Ionel Ciobotea, secretarul Prefecturii Dolj, aceasta nu ii va scapa insa de ancheta.

(F.E.)

Mischie spune ca politistii pensionari conduc firmele private de paza

Nicolae Mischie a declarat ieri in sedinta de consiliu judetean ca firmele de paza din Tirgu Jiu sint conduse de politisti pensionari. Cind s-a discutat alocarea bugetului pentru Corpul Gardienilor Publici, mai multi consilieri judeteni si au reclamat concurenta neloiala a firmelor private de paza. Desi au comentat indelung bugetul de 80 de miliarde de lei care a fost alocat Corpului Gardienilor Publici (CGP) Gorj, intre care 66 de miliarde numai salariile, consilierii au votat favorabil. In prezent, CGP Gorj se confrunta cu probleme in ceea ce priveste asigurarea salariilor pentru cei 980 de angajati, care presteaza servicii de paza pentru 100 de beneficiari. Una dintre institutiile dispuse sa renunte la serviciile gardienilor publici este Compania Nationala a Lignitului Oltenia, aici activind citeva sute de gardieni. Locurile de munca ale acestora sint amenintate si ca urmare a recentei infiintari a unei societati de paza a CNLO, unde va fi incadrat personal care a lucrat in minerit.

(E.M.)

O banda de copii racola minore pentru prostitutie

Doi tineri din Gorj, de 16 si respectiv 17 ani, s-au ales cu dosare penale pentru coruptie sexuala. Politistii au descoperit joi la locuinta lui Damian C. si Vasilescu R. din Dragutesti, cunoscuti cu antecedente penale si gazde de infractori, pe B.H.S., de 17 ani, si C.V., de 13 ani, precum si pe B.L. din Dragutesti si B.I.F, din Turcinesti, ambele de 16 ani. In urma verificarilor s-a constatat ca Vasilescu R. si B.H.S. le-au racolat pe cele doua minore din Tirgu Jiu. Tinerele au fost de acord sa mearga in casa celor doi, pentru a intretine raporturi sexuale cu diferite persoane, contra unor sume de bani. Cei patru au fost amendati cu 15.000.000 de lei fiecare, V.V.R. si B.I.F avind dosar penal pentru coruptie sexuala.

(E.M.)

Tentativa de omor intre concubini

Un barbat din Malu Mare a incercat sa le ascunda politistilor faptul ca a fost injunghiat de concubina sa. Victima, Stefan Negrici, de 50 de ani a fost internata miercuri seara in Spitalul de Urgenta din Craiova, cu o plaga injunghiata in zona abdomenului. Dupa ce a suportat o interventie chirurgicala complicata, care i-a salvat viata, Negrici le-a declarat politistilor ca a fost injunghiat de patru sau cinci necunoscuti in timp ce mergea linistit pe o strada din Craiova. In urma cercetarilor efectuate, oamenii legii au aflat ca, de fapt, Negrici fusese lovit in mod repetat cu un cutit chiar de concubina sa, Florentina Rosu, de 47 de ani, o craioveanca pe care barbatul o vizita frecvent. Pentru fapta sa, Florentina Rosu a fost introdusa in arest, pe baza de retinere, urmind sa fie prezentata Parchetului, cu propunerea de arestare preventiva pentru tentativa de omor.

(S.T.)

Strigoiu si-a luat-o in cap de la nepotu’ sau

Ionel Chivaran, de 17 ani, din comuna Breasta – Dolj, si-a lovit miercuri seara unchiul in cap cu un ciomag. De vina ar fi fost, cica, batrinul, pe nume Nicolae Strigoiu, care, cu o seara inainte, i-ar fi permis ciinelui sau sa muste o bucata din pulpa nepotului. Chivaran si-a facut curaj, consumind mai multe pahare cu bauturi alcoolice, si s-a dus acasa la batrin ca sa se razbune pe ciine. Numai ca stapinul l-a surpins pe baiat in timp ce ii inghiontea ciinele cu un ciomag printre scindurile din gard si l-a luat la intrebari. Drept raspuns, Chivaran l-a pocnit si pe el cu ciomagul, dar in moalele capului. In urma loviturii primite, Nicolae Strigoiu a fost internat pentru ingrijiri medicale in Clinica de neurochirurgie a Spitalului de Urgenta din Craiova. Potrivit agentului sef Petrisor Andreescu de la Postul de politie din Breasta, nepotul recalcitrant risca sa ajunga dupa gratii, din cauza ca unchiul Strigoiu a depus plingere impotriva lui.

(S.T.)

Slatinenii – rapusi de ger

Temperatura extrem de scazuta din ultimele zile a dat iar de munca echipajelor de la Serviciul Judetean de Ambulanta Olt. Din cauza frigului, peste 60 de persoane din Slatina au avut de suferit in noaptea de joi spre vineri. Medicii de la ambulanta au fost solicitati in cazuri de hipertensiuni arteriale, accidente vasculare si stari febrile. Mercurul din termometre a indicat joi noapte, minus 16 grade Celsius la Slatina si minus 17 grade in localitatea Cazanesti.

(M.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS