14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDinel vrea sa ia fata Hotelului Parc

Dinel vrea sa ia fata Hotelului Parc

Un teren de 204 metri patrati, situat in curtea Hotelului Parc, a bagat din nou zizania intre unii consilieri judeteni si Dinel Staicu, patronul Universitatii Craiova. Staicu a cumparat terenul respectiv de la o persoana din Bucuresti, care il revendicase si il cistigase in instanta. Ulterior, acesta a cerut sa faca un schimb de terenuri cu consiliul judetean. Patronul Universitatii a fost de acord sa cedeze terenul din curtea hotelului la schimb cu o suprafata egala, situata pe strada Mihai Viteazul, la citiva metri de sediul FPP. Proiectul de hotarire de consiliu judetean se afla pe ordinea de zi a sedintei ordinare din aceasta luna, insa, dupa discutii furtunoase in delegatia permanenta, acesta a fost aminat.

Dili Serbanoiu crede ca la mijloc este ceva suspect

Cel mai vehement contestatar al acestei hotariri este consilierul Constantin Serbanoiu, care a spus: „A cerut schimbul pentru ca nu poate sa construiasca nimic in curtea hotelului, din cauza retelelor de utilitati care trec prin zona. S-a inteles cu Raducanoiu (Constantin Raducanoiu, consilierul judetean care administreaza hotelul, proprietate a CJ-n.r.). Pai vrea mai mult teren decit ii dam noi“.

Serbanoiu este contrazis de arhitectul sef al judetului, Dumitru Cernatescu, care spune ca Dinel Staicu poate sa construiasca in zona si un alt hotel daca are chef, cu conditia sa devieze retelele de utilitati: „Domnul Serbanoiu nu a inteles nimic. Terenul respectiv este construibil. Ba, mai mult, daca Staicu inalta o cladire cu mai multe etaje, mascheaza hotelul. In partea cealalta, ii da aceeasi suprafata, chiar daca initial ceruse 350 de metri patrati in loc de 204. Poate obtine si diferenta, daca o cumpara sau o concesioneaza“.

Staicu vrea minihotel pentru arbitrii si jucatorii Universitatii

Dinel Staicu ne-a deconspirat ce vrea sa construiasca pe acest teren, oriunde s-ar afla el: „Vreau sa-mi fac o casa de oaspeti care sa apartina Universitatii Craiova. Cind am preluat acest club, am gindit in perspectiva. Am nevoie de o casa de oaspeti pentru arbitri si jucatori, care sa aiba parter si doua etaje. Terenul de linga hotel este proprietatea mea. Treaba lor daca nu accepta sa facem schimbul. Al meu e pus ca lumea si, daca vreau, le iau fata la hotel cu constructia. Ba atunci cind nu am oaspeti, o sa le iau si clientii, iar banii o sa-i investesc la club. Eu acum platesc pentru brigazile de arbitri cazarea la Vila Jianu si la Casa Bujorului, care le apartine lor“.

Dinel, tot cu mina-ntinsa

Patronul clubului oltean a mai spus ca este dezamagit de prestatia autoritatilor locale, deoarece se astepta sa primeasca de la acestea mai multi bani pentru finantarea echipei. Cele trei miliarde de lei pe care consiliul judetean le-a aprobat anul trecut nu au ajuns nici acum in conturile clubului. „Cind am preluat Universitatea, decizia politica a fost ca eu sa am 80%, iar autoritatile locale si judetene-20% si sa participam in aceste procente la capitalul social stabilit la 100 de miliarde. Nu s-a mai intimplat nimic. In acest week-end, o sa am o discutie cu cei trei (Ion Voiculescu – presedintele CJ, prefectul Cornel Mondea si primarul Vasile Bulucea – n.r.) sa vedem ce se mai poate face“, a concluzionat Dinel Staicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS