5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Stiri diverse

Elevii din satul Pirlagele nu pot ajunge la Scoala din Bilvanesti din cauza zapezii

24 de elevi din satul Pirlagele, comuna Bilvanesti-Mehedinti, nu pot ajunge la scoala din cauza stratului de zapada din zona de nord a judetului, care a facut inaccesibile o parte din drumurile comunale. Scoala din sat a fost comasata anul trecut la Bilvanesti, la o distanta de aproximativ opt kilometri, astfel ca elevii trebuie sa faca zilnic naveta cu un microbuz, dar acesta nu poate circula in aceste zile. Din aceasta cauza, distanta trebuie parcursa pe jos, pentru ca orele de curs sa nu fie pierdute. Potrivit primarului comunei Bilvanesti, Gheorghe Roata, citiva elevi lipsesc de la ore, pentru ca nu se pot deplasa pe jos, zilnic, pe o distanta de 16 kilometri, dus-intors: „Scoala are la dispozitie un microbuz, dar acesta nu poate merge prin zapada de peste un metru, astfel ca doar o parte dintre elevi mai ajunge la scoala. Cei care au o situatie materiala grea au renuntat“. Directorul Directiei de Drumuri Judetene Mehedinti, Alexandru Patrascu, a spus ca institutia pe care o conduce a fost sesizata despre aceasta situatie.

„Drumul are portiuni pe care zapada depaseste un metru, dar am fost anuntati de conducerea primariei si vom interveni pentru deblocarea traficului, pe o distanta de aproximativ patru kilometri“.

(F.L.)

12 cazuri de coruptie- judecate la Tribunalul Gorj

La Tribunalul Gorj au fost judecate anul trecut 12 cazuri de coruptie, 13 inculpati ajungind la inchisoare. Patru dintre corupti sint functionari publici, condamnati pentru luare de mita, trei din cei condamnati aveau functii de control, unul a fost gardian, iar restul persoane fara ocupatie si fara studii superioare. Magistratii s-au plins ca au intimpinat mari dificultati in ceea ce priveste descoperirea si dovedirea infractiunii de coruptie. Acestia au solicitat modificarea legislatiei pentru efectuarea probatiunii, respectiv introducerea agentilor sub acoperire sau a martorilor protejati.

(E.M.)

Impozite publicate pe Internet

Locuitorii municipiului Tirgu Jiu pot sa consulte pe Internet valoarea impozitelor datorate bugetului local. Incepind de astazi, cetatenii pot depune cereri la ghiseele Directiei de Impozite si Taxe Locale din Tirgu Jiu pentru a primi o parola si un numar de utilizator cu care isi pot consulta valoarea impozitelor.

„Cetatenii vor primi aceste informatii, gratuit, in plicuri sigilate. Plicurile pot fi ridicate atit de la ghiseele noastre, in termen de 24 de ore, cit si prin posta. Cetatenii vor putea consulta, in acelasi timp, si legislatia in domeniu“, au spus reprezentantii Directiei de Impozite si Taxe Locale . (C.C.)

Consiliul Judetean Dolj apeleaza la fondul de tezaur pentru investitii

Consiliul Judetean Dolj suplimenteaza la rectificarea bugetara din aceasta luna cu aproape 40 de milioane, din fondul de tezaur, alocatiile bugetare pentru reteaua de Internet si intranet. Planurile institutiei pentru acest an prevad introducerea unei retele de intranet in toata administratia judetului. Proiectul este in faza studiului de fezabilitate, pentru care s-au alocat deja 400 de milioane de lei. Investitia in sine va costa insa citeva miliarde de lei.

Pe linga aceste cheltuieli, CJ Dolj aloca in acest an noi fonduri pentru asistenta sociala si invatamint. Fata de proiectul de buget pe 2003 se vor da in plus sase miliarde de lei pentru constructia apartamentelor aflate in diferite stadii de executie, investitia totala ridicindu-se in acest an la 21 de miliarde de lei. La capitolul invatamint vor fi alocate 3,7 miliarde de lei pentru centralele termice de la scolile speciale „Regina Maria“ si „Sfintul Vasile“, completate cu peste 660 de milioane destinate capitolului asistenta sociala, pentru achizitionarea a sase aparate recuperatorii.

(B.G.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS