29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSud-estul Doljului, ingropat sub zapada

Sud-estul Doljului, ingropat sub zapada

Accesul spre mai multe comune din sud-estul judetului Dolj este blocat din cauza caderilor masive de zapada. Luni, cele mai mari probleme au fost inregistrate in zona comunelor Mirsani, Daneti si Cosoveni – Leu. Freza apartinind administratiei judetene a fost asteptata pina la orele amiezii in zadar.

Un singur plug cu freza lucra la degajarea drumului national Craiova-Bechet, in zona comunei Rojiste. Cursele regulate care efectueaza traseul intre Craiova si comuna Dabuleni au fost nevoite sa se intoarca de la Mirsani.

Sania – principalul mijloc de transport pe citeva drumuri judetene

In toate comunele din zona, sute de localnici se chinuiau sa degajeze zapada din fata caselor lor, iar unii curatau si carosabilul. In aceste conditii, oamenii au folosit sania ca mijloc principal de transport. Cele mai mari probleme le-au avut soferii. Autoturismele si autobuzele au fost impinse de cei din partea locului pentru a se intoarce din drum.

„Daca autobuzele si camioanele n-au putut trece spre Daneti, ce dracu’ oi fi cautat eu cu masina pe aici?“, se intreba soferul unei Dacii.

Abia spre seara drumurile au fost deblocate

Ieri-dimineata, comandamentul de deszapezire din cadrul Prefecturii Dolj a anuntat ca trei drumuri judetene sint blocate – DJ 552 A Criva -Catane, DJ 652 Lacrita -Cosoveni si drumul judetean Calinesti-Vulpeni. De asemenea, numeroase portiuni de drum au fost acoperite cu un strat de zaiada de aproape 40 de centimetri. Utilajele societatii de Drumuri si Poduri a consiliului judetean au reusit abia seara sa deblocheze arterele de circulatie. Comandamentul de iarna a pus la dispozitia autoritatilor 35 de utilaje – pluguri, freze, gredere, care actioneaza in prezent pe cele 39 de drumuri judetene inzapezite. Situatia este in continuare critica deoarece meteorologii anunta noi caderi de zapada.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS