11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalToate drumurile judetene din Mehedinti au fost redeschise

Toate drumurile judetene din Mehedinti au fost redeschise

• In satele Noptesa si Caramidaru nu se poate ajunge
• Debitul Dunarii la Portile de Fier I a ajuns la 9.000 mc pe secunda

Angajatii societatii Drumuri si Lucrari Publice(DLP) Mehedinti au reusit sa redeschida toate drumurile judetene blocate de zapada cazuta in ultimele zile si au sprijinit actiunea de deszapezire spre drumurile comunale.

Satele Noptesa si Caramidaru, aflate pe raza comunei Sisesti, au ramas insa izolate din cauza stratului gros de zapada. „Drumul spre Craguiesti era blocat, locuitorii fiind practic izolati, dar am intervenit cu un tractor cu plug si ne-au venit in ajutor utilajele societatii Drumuri si Lucrari Publice Mehedinti. Zapada masoara peste 60 de centimetri si abia am reusit sa deschidem DJ 671 Ciovirnasani-Ilovat. La Noaptesa si Caramidaru nu s-a mai putut ajunge“, a spus Marian Raducanu, primarul comunei Sisesti.

Potrivit directorului DLP, Alexandru Patrascu, se circula in conditii de iarna pe toate arterele rutiere din judet, astfel ca se se recomanda conducatorilor auto sa plece la drum cu masinile echipate corespunzator. Debitul Dunarii a ajuns la Portile de Fier I la 9.000 metri cubi pe secunda, dar nu exista pericolul producerii de inundatii, potrivit lui Ion Sandu, directorul Companiei Nationale Apele Romane Mehedinti. Hidrocentralele Portile de Fier I si II ecluzeaza intreaga cantitate de apa, iar navigatia pe Dunare se desfasoara in conditii bune. Stratul de zapada masoara 62 de centimetri la Sisesti, 50 de centimetri la Tarnita, 31 la Strehaia, 20 la Corcova si 13 cm la Cujmir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS