10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRevelion cu autoservire

Revelion cu autoservire

Simbata, 11 ianuarie a fost Revelionul. Desi trecerea dintre ani a fost sarbatorita la sfirsitul lunii trecute, iata ca nici nu s-au dezmeticit bine chefliii, ca au petrecut inca un An Nou. Si nu pentru ca nu ar fi avut unde si ce sarbatori pe 31 decembrie, ci pentru ca in acea zi si in noaptea care a urmat, acestia au muncit din greu.

Marea petrecere de simbata s-a numit Revelionul Ospatarilor Restaurantului Militar. Acestia, precum se stie, au avut cu totul altceva de facut in cea mai importanta noapte din an, si anume sa-i serveasca pe cei pusi pe distractii. Era de asteptat deci sa-si faca si ei Revelionul lor.

Cheful a inceput simbata, pe la ora 19.00, in sala mare a restaurantului. Cu orchestra de muzica, asa cum se cuvine oricarui Revelion care se respecta si cu baloane colorate.

Asa cum a precizat directorul Restaurantului Militar, Alexandru Cojocaru, meniul nu a fost chiar atit de imbelsugat pe cit cerea ocazia, si aceasta pentru simplul motiv ca ospatarii „s-au saturat si ei de mincaruri grele“.

Cei 25 de chelneri si bucatari, insotiti de familii, au servit un bufet suedez – deci cu autoservire, la care se pricep cel mai bine – si cu feluri elegante si usor de preparat: gustare rece asortata, cruditati, gustare calda cu ficat de pasare, chiftelute cu susan, muschiulet de porc impanat cu buchetier de legume si trei feluri de prajituri – boema, casata si cataif. Toate udate din belsug cu Garonne, Camparri, vodca, vinuri, sampanie si, desigur, suc.

Petrecerea s-a sfirsit cind au vrut petrecaretii – adica in zori. Iar atunci au plecat spre case cu multumirea Revelionului bine infaptuit, basca o prima groasa in buzunar – „totul asigurat din profitul restaurantului in anul abia incheiat“, ne-a spus directorul Alexandru Cojocaru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS