16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNinsorile au blocat drumuri din sapte judete

Ninsorile au blocat drumuri din sapte judete

Ninsorile abundente si intensificarile vintului din ultimele doua zile au blocat mai multe drumuri locale din sapte judete si au provocat intreruperea alimentarii cu energie electrica a unor localitati din sase judete, se arata intr-un comunicat al Ministerului Administratiei Publice.

Judetele afectate de caderile de zapada sin Arad, Botosani, Calarasi, Constanta, Dolj, Giurgiu, Ialomita, Iasi, Neamt, Olt, Prahova, Teleorman, Tulcea, in timp ce in Alba, Bihor, Bistrita-Nasaud, Satu Mare si Timis se circula cu dificultate pe drumurile nationale si judetene din cauza zapezii de pe carosabil.

Aeroportul Arad este inchis si se lucreaza pentru degajarea pistei, iar pe raza localitatilor Cruceni si Hunedoara Timisana din judetul Arad se lucreaza pentru realimentarea cu energie electrica. In judetul Botosani sint inchise patru drumuri judetene (DJ 291 intre localitatile Oroftiana si Darabani, DJ 293 intre Havarna si Cotusca, DJ 294 intre Hanesti si Manoleasa si DJ 298 intre Cristinesti si Fundul Herti.

Un numar de 20 de drumuri judetene din Dolj sint partial inchise, iar pe alte 23 de drumuri circulatia se efectueaza cu dificultate. Drumurile judetene DJ 503 (zona Straulesti), DJ 421 A (Darasti Vlasca-Adunatii Copaceni, Calugareni-Singureni), DJ 601 intre Crevedia si Bolintin DJ 401 si DJ 401B de pe raza judetului Giurgiu sint blocate, iar localitatile Prundu si Oinacu au ramas fara curent electric.

In Ialomita drumurile nationale sint acoperite cu zapada framintata, iar pe autostrada Fetesti-Cernavoda se circula fara probleme pe jumatate din latimea acesteia. Echipele de interventie lucreaza la remedierea unei avarii produse la reteaua electrica in zona Cazanesti-Malu.

Drumul judetean DJ 248 B de pe raza judetului Iasi este inchis in zonele Horlesti-Voinesti si Mironeasa, in timp ce trei drumuri judetene din Neamt sint blocate pe traseele Cirligi-Davia, Faurei-Climesti si Bahna-Izvoare.

Circulatia se desfasoara cu dificultate pe trei drumuri judetene: Bira-Nistria, Silistea-Secuieni si Bicaz-Izvorul Muntelui. In judetul Olt, stratul de zapada masoara 15-23 de centimetri, iar in zonele viscolite ajunge la 100-150 de centimetri.

Drumurile judetene si nationale sint acoperite de un strat de zapada de 4-6 centimetri, pe cinci drumuri judetene se circula pe un singur sens, iar pe 16 drumuri judetene circulatia este intrerupta.

Drumurile nationale DN 1 si DN 1 A sint acoperite pe portiunea din judetul Prahova de un strat de zapada framintata gros de 1-3 centimetri, iar in anumite zone acesta ajunge la 5-10 centimetri din cauza viscolului. Pe traseele Adunati-Provita-Telega, Floresti-Filipestii de Padure din judetul Prahova si pe Valea Doftanei utilajele actioneaza pentru deszapezire.

Ministerul Administratiei Publice a transmis vineri, tuturor prefecturilor avertizarea Institutului National de Meteorologie si Hidrologie privind ninsorile si vintul puternic din perioada 11-12 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS