12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMortul a urcat trei etaje in patru ore

Mortul a urcat trei etaje in patru ore

• Un craiovean de 44 de ani a murit in conditii suspecte la Spitalul de Urgenta Craiova • Internat luni seara la Clinica urgente, in urma unei intoxicatii cu alcool metilic, Viorel Gogosoiu a decedat ieri-dimineata la Sectia reanimare, la ora la care rudele fusesera chemate sa-l ia acasa sanatos • Cazul este invaluit in mister, caci medicul de la Serviciul de urgenta sustine ca bolnavul a fost trimis in viata la Sectia reanimare la ora 2.00, iar cel de la reanimare spune ca l-a primit fara puls abia la ora 6.00 • Conducerile spitalului si Directiei de Sanatate Publica au inceput o ancheta pentru a stabili cum un bolnav in stare critica poate „disparea“ vreme de patru ore, „aparind“ subit trei etaje mai sus, fara puls

Viorel Gogosoiu, de 44 de ani, din Craiova, a fost duminica de serviciu la Statia de epurare a DOLJCHIM. Pe la ora 22.00, i s-a facut sete, asa ca s-a gindit sa traga o dusca de apa dintr-una din sticlele aflate la indemina. Ceea ce a si facut, numai ca in sticla cu pricina nu era apa. Barbatul a banuit ca era vorba de alcool metilic. A venit intr-o fuga acasa si i s-a destainuit sotiei. Ca s-o linisteasca, i-a spus sa nu-si faca probleme si ca se simte bine.

Dupa citeva ore, au aparut primele simptome ale intoxicatiei: ameteli, varsaturi si o senzatie de slabiciune. Dar nu le-a dat importanta, prezentindu-se abia dupa 24 de ore la spital. De unde nu a mai iesit in viata.

„Dimineata poate sa vina sa-l ia acasa“

Luni seara, ora 23.30 – conform registrului de consultatii al Clinicii de urgenta – la Cabinetul de Interne al Spitalului de Urgenta Craiova s-a prezentat bolnavul Viorel Gogosoiu. Diagnosticul pus de dr. Aurelia Enescu – medic primar interne, pe baza celor declarate de pacient, a fost intoxicatie acuta involuntara cu alcool metilic (50ml). „I-am spus sotiei bolnavului ca acesta este in stare buna, constient, cooperant si sa nu-si faca probleme, ca il vom tine sub observatie pe timpul noptii, iar dimineata la ora 7.00 poate sa vina sa-l ia acasa“, a declarat dr. Aurelia Enescu.

Gogosoiu a fost cazat intr-unul din saloanele sectiei – desi in registru doctorita mentionase internarea lui in Clinica de Terapie intensiva – unde i s-au pus perfuzii cu ser fiziologic, glucoza si algocalmin. Familia l-a vazut atunci pentru ultima oara in viata.

Nimeni nu mai stie cu precizie ce s-a intimplat in continuare. Cert este doar faptul ca – astfel cum sustine directorul medical al spitalului, dr. Florin Petrescu – pacientul a decedat ieri in jurul orei 7.00 in Clinica de terapie intensiva.

Dilema celor patru ore

Cind au venit sa-l ia acasa la ora stabilita, membrii familiei au aflat cu stupoare ca… Viorel Gogosoiu a decedat la Clinica terapie intensiva. Indurerata si bulversata, familia a incercat sa afle ce s-a intimplat. Medicul anestezist Paul Dabuleanu, cel care s-a ocupat in ultimele clipe de bolnav, i-a spus sotiei lui Gogosoiu ca pacientul a fost adus prea tirziu la terapie intensiva – abia la ora 6.00, cind nu mai avea puls – toate manevrele de resuscitare fiind zadarnice.

„Am luat legatura apoi cu doctorita Enescu, cea care-l internase pe sotul meu. Doctorita a spus ca nu stie ce s-a intimplat cu el, pentru ca l-a trimis de pe la ora 2.00 la terapie intensiva. Am ramas ca proasta, pentru ca nu intelegeam cum a ajuns abia dupa patru ore la reanimare“, a mentionat Mariana Gogosoiu, sotia celui decedat.

Daca ar fi sa ne luam dupa declaratiile celor doi medici care s-au ocupat de bolnav, pacientul pe targa, aflat in stare critica, ar fi bintuit de capul lui prin spital vreme de patru ore. In final, abia pe la 6.00, a ajuns singurel la reanimare, trei etaje mai sus. Nu oricum, ci… in stop cardio-respirator.

Doctoritei Enescu nu ii iese socoteala

In fata ziaristilor, doctorita Aurelia Enescu a vazut ca nu prea ii iese socoteala cu orele si a dat-o la intors: „Starea bolnavului s-a agravat – probabil a facut vreo complicatie – asa ca l-am trimis la Reanimare in jurul orelor 4.30 – 5.00“, recunoscind cu jumatate de gura ca n-a fost prea preocupata de soarta bolnavului:

„L-am vazut la internare si apoi abia pe la 4.30, dar a fost supravegheat de asistente in tot acest timp“.

Dar nici asa nu i-a iesit socoteala. Pentru ca de la 4.30 – 5.00 pina la 6.00 ar mai fi ceva timp de justificat.

Conducerile spitalului si Directiei de Sanatate Publica Dolj au demarat o ancheta pentru a stabili circumstantele in care a survenit decesul lui Viorel Gogosoiu.

„O sa analizam situatia, sa vedem despre ce este vorba. Am anuntat Parchetul, fiind vorba de un caz medico-legal. Mai multe nu putem spune decit dupa autopsie. Cert este insa ca in foaia de observatie nu a fost mentionata ora transferului bolnavului, asa cum prevede legea“, a precizat dr. Florin Petrescu, directorul adjunct medical al Spitalului de Urgenta Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS