22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Stiri diverse

Politistii mehedinteni vor fi pe strazi de Revelion

Ordinea si linistea publica in localitatile judetului Mehedinti vor fi asigurate de politisti si in noaptea dintre ani. In intervalul 31 decembrie 2002 -1 ianuarie 2003, va fi marit numarul agentilor care actioneaza in strada, in special in timpul noptii, prezenta politistilor fiind asigurata in locurile aglomerate, unde se presupune ca ar putea actiona hoti de buzunare sau alte genuri de infractori. „Va fi asigurat un numar minim de cadre, care sa fie prezente la sediile sectiilor de politie si la Inspectoratului Politiei Judetului Mehedinti in noaptea de Revelion, care sa raspunda oricarei chemari venite din partea cetatenilor“, a spus inspector principal de politie Christian Ciocan, purtatorul de cuvint al IJP Mehedinti. Politistii s-au gindit si la linistea celor care nu isi vor petrece Revelionul acasa, ci la un restaurant. In apropierea acestor unitati vor patrula agenti de politie care vor interveni in cazul izbucnirii unor scandaluri. Detasamentul de Interventie Rapida al IJP Mehedinti va ramine la sediul inspectoratului, gata oricind pentru a interveni.

(F.L.)

Modificari in circulatia trenurilor

Circulatia unor trenuri de calatori care tranziteaza statia Drobeta Turnu Severin se va modifica in perioada Sarbatorilor. In zilele de 31 decembrie 2002 si 6 ianuarie 2003, vor circula suplimentar mai multe trenuri rapid pe traseul Bucuresti-Craiova si retur. Tot suplimentar, vor fi puse in circulatie mai multe trenuri personal, pe rutele Calafat – Craiova si retur, Piatra Olt – Craiova si retur, Timisoara -Drobeta Turnu Severin si retur. De asemenea, in zilele de 1 si 2 ianuarie 2003 vor fi anulate mai multe trenuri rapid pe rutele Timisoara – Bucuresti si Bucuresti – Craiova.

(F.L.)

Sperietura zdravana din cauza unei imprudente

Un stupid accident de circulatie a avut loc ieri-seara in satul Racarii de Sus din apropiere de Filiasi. Constantin Taragoiu, de 35 de ani, plecase cu fiica sa, Madalina, sa se dea cu saniuta pe soseaua care traverseaza localitatea. In aceeasi seara, Marinica Trusca, din localitate, se intorcea acasa cu autoturismul sau cu numarul de inmatriculare DJ 09 FIV. In timp ce urca o panta acoperita cu gheata, acesta a vazut in lumina farurilor o saniuta care se apropia in viteza pe contrasens. Pentru a evita impactul, conducatorul auto a oprit imediat. Asta insa n-a fost suficient. Avind viteza prea mare, „conducatorul“ saniutei n-a mai putut evita coliziunea. In urma acesteia, micuta Madalina a fost accidentata usor, speriindu-se zdravan din cauza imprudentei tatalui sau.

(F.T.)

Prin Vama Portile de Fier I au trecut mai putini romani

Numarul de persoane care au tranzitat punctul de trecere a frontierei Portile de Fier I, pe sensul de intrare in tara, a inregistrat o usoara scadere in ultimele trei zile, comparativ cu perioada Craciunului. „In aceasta perioada s-a manifestat o curba ascendenta in ceea ce priveste numarul cetatenilor romani care se intorc acasa, pentru a sarbatori Revelionul alaturi de familie. Din totalul de 2.359 de cetateni intrati in tara in ultimele patru zile, 1.472 au fost romani si numai 887 straini“, a spus inspector principal Mariana Cenea, purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti.

(F.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS