12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjZeci de batrini vor petrece Sarbatorile in spital

Zeci de batrini vor petrece Sarbatorile in spital

Peste 60 de cazuri de fracturi in trei zile

Temperaturile scazute din ultimele zile si gheata de pe strazi au transformat municipiul Tirgu Jiu, dar si alte localitati din Gorj in adevarate patinoare. Zeci de persoane au fost nevoite sa apeleze in ultimele trei zile la ajutorul medicilor din Sectia ortopedie a Spitalului Judetean Tirgu Jiu. Peste 60 de cetateni au beneficiat de asistenta, alti 15 primind bilet de internare in spital.

Majoritatea celor care au suferit fracturi sint batrini care au avut nesansa sa se afle neinsotiti pe strazi sau pe linga gospodarii. O parte dintre acestia sint de la tara si erau cu treburi pe linga casa. Eugenia Manisean, de 82 de ani, din Motru, a spus ca va fi nevoita sa isi petreaca Sarbatorile pe patul spitalului.

„Am plecat de acasa si nu aveam nici o boata cu mine sa ma sprijin, ca eram singura si era multa gheata pe drum. Daca era cineva, poate scapam, dar asa mi-am nenorocit rotula si trebuie sa ma opereze. De Sarbatori o sa stam aici in spital singuri. Macar de am avea un televizor sa ne uitam la el, sa mai uitam de necazuri“, a spus femeia.

Doua treimi dintre bolnavi vor parasi spitalul

Elena Cinepa, de 56 de ani, din Simbotin, are tot piciorul pus in ghips si se teme ca nimeni nu va veni sa o ia din spital sa o duca acasa. Femeia a ajuns la spital fara nici un fel de documente, cum ar fi cuponul de pensie, de care ar fi avut nevoie pentru a nu plati spitalizarea.

„De aproape cinci zile sint aici in salon si nu a venit nimeni pe la mine. Poate asa s-o indura cineva de acasa sa vina, ca vreau sa fiu cu ei de Sarbatori. M-am dus sa dau coceni la vaci, am cazut si am simtit cum mi-a iesit osul din picior. Poate o veni barbatu-miu, ca nu mai am ce minca pe aici si nu mai am nici bani“, a povestit femeia cu lacrimi in ochi.

Elena Negrea, de 72 de ani, din Pojogeni, si-a rupt piciorul dupa ce a cazut pe gheata. Batrina va fi norocoasa pentru ca va pleca acasa si isi va petrece Sarbatorile alaturi de cei dragi.

Emil Sandu, directorul Spitalului din Tirgu Jiu, a declarat ca in aceasta perioada doua treimi dintre pacienti urmeaza sa plece acasa, chiar daca se afla in continuare sub tratament.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS