8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPompierul santierului naval SEVERNAV a fost impuscat de paznic

Pompierul santierului naval SEVERNAV a fost impuscat de paznic

Glontul a strapuns ochiul sting al lui Ivascu Ion si a iesit prin ceafa

Un pompier civil de la santierul naval SEVERNAV Drobeta Turnu Severin a fost impuscat in seara de 20 decembrie, in jurul orei 19.00, dupa ce pistolul paznicului intreprinderii s-a descarcat din greseala. Ivascu Ion, de 53 de ani, din comuna Malovat, facea parte din echipajul de pompieri civili de la SEVERNAV si se pregatea sa intre in tura a doua. El se afla in vestiar impreuna cu paznicul Cercel Mihai Nicusor, de 33 de ani, care a incercat sa-si verifice armamentul din dotare.

In acel moment, pistolul s-a descarcat accidental, iar glontul l-a lovit in cap pe Ion Ivascu, caruia i-a strapuns ochiul sting si i-a iesit prin ceafa.

Potrivit directorului santierului SEVERNAV, Stelian Stancioiu, paznicul lucra de cinci ani in acelasi serviciu si avea pregatire de specialitate:

„S-a petrecut un accident regretabil, cu atit mai mult cu cit cei doi se cunosteau foarte bine si erau prieteni. La ora 18.45 au intrat in serviciu si in mai putin de un sfert de ora, in timp ce se aflau in vestiar, s-a produs accidentul. Nu au avut loc certuri intre ei inainte sau vreo altercatie“.

Cind inca se aflau in vestiarul remizei pompierilor pentru a se echipa, Cercel Marian Nicusor a verificat starea armamentului din dotare.

„Nu si-a dat seama ca are pistolul incarcat si, in loc sa percuteze in sus, a percutat pe directia mea“, povesteste Ion Ivascu. In urma incidentului, barbatul si-a pierdut ochiul.

Cind a vazut ca pompierul singereaza, Cercel Marian Nicusor a incercat sa-i opreasca hemoragia si a solicitat interventia Serviciului Judetean de Ambulanta. Ivascu Ion a fost transportat de urgenta la Spitalul Judetean Mehedinti, cu plaga transfixianta cranio-cerebrala.

Potrivit dr. Ion Carbunaru, seful Sectiei de terapie intensiva, dupa ce i-a fost aplicat un tratament de depletorizare centrala sub antibiotice si hemostatice si dupa efectuarea tomografiei, Ivascu Ion a fost trimis la Sectia de neurochirurgie a Spitalului de Urgenta din Craiova.

Pompierul vrea sa-l dea pe paznic in judecata

La santierul naval SEVERNAV Drobeta Turnu Severin s-a deplasat o echipa de cercetare alcatuita din politisti si procuror, care a dispus efectuarea unei expertize medico-legale.

„Dupa ce vor fi coroborate toate datele, impreuna cu rezultatele expertizei balistice si ale celei efectuate de medicii legisti, se va dispune solutia in cauza“, a spus inspector principal Cristian Ciocan, purtatorul de cuvint al IJP Mehedinti.

Paznicul este cercetat de procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Mehedinti in stare de libertate, sub aspectul savirsirii infractiunilor de vatamare corporala grava din culpa, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si neglijenta in serviciu. Ivascu Ion este casatorit si are doi copii. El spune ca intentioneaza sa il dea in judecata pe Marian Nicusor Cercel pentru a-i cere pensie de intretinere.

„Acum, daca mi-am pierdut un ochi, cine ma mai angajeaza pe mine? Sint un om infirm. Nu sint suparat pe el, ca nu a facut-o intentionat, dar eu ce fac? Din ce traiesc?“, a spus pompierul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS