8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNoaptea incendiilor in comuna Leu

Noaptea incendiilor in comuna Leu

Noaptea de joi spre vineri a fost una de groaza pentru locuitorii din comuna
Leu- Dolj. Doua incendii, izbucnite la interval de citeva ore, au cauzat decesul unui batrin si pagube materiale importante.

Ion Burticala, de 70 de ani, a adormit joi seara intr-una din incaperile locuintei sale. Cind s-a intors acasa de la lucru, in jurul orei 20.00, nora sa, Ioana Burticala, a gasit casa plina de fum. In dormitor, batrinul zacea in patul cuprins de flacari, culcat pe o parte si arzind ca o torta.

Strigatele deznadajduite ale femeii au alertat vecinii, care au venit imediat sa ajute la stingerea incendiului. In camera era o caldura insuportabila, de la soba pe care batrinul o lasase aprinsa. Dupa ce au stins focul, vecinii l-au scos pe batrin din casa si au anuntat salvarea. Ion Burticala a decedat insa la scurt timp, din cauza arsurilor grave suferite pe aproximativ 80% din suprafata corpului.

Din primele cercetari efectuate de lucratorii Postului de politie Leu, s-a stabilit ca incendiul s-a produs din cauza sobei supraincalzite.

„Patul care era lipit de soba s-a aprins si, o data cu acesta, a ars si Ion Burticala. Nu sint suspiciuni cu privire la cauza decesului“, a precizat Marian Dinu, ajutorul sefului de post. Cadavrul a fost depus la morga Spitalului Municipal „Filantropia“ Craiova, in vederea efectuarii autopsiei.

Citeva ore mai tirziu, la mica distanta de casa lui Ion Burticala, a izbucnit un alt incendiu. Locuinta si hambarul lui Constantin Florea au luat foc de la un cos defect.

„Eram in casa si dormeam. M-am trezit la un moment dat, cred ca era in jurul orei 4.00, si, cind m-am uitat pe geam, am vazut o lumina puternica. Mi-am dat seama imediat ca a luat foc casa“, a spus proprietarul.

Florea si ceilalti membri ai familiei, iesind din casa, au observat ca acoperisul si podul casei fusesera cuprinse de flacari. Focul s-a extins si la patulul aflat linga casa, distrugind peste doua tone de porumb, 500 kg de faina si alte obiecte. Echipajul de pompieri, sosit la fata locului, s-a luptat mai mult de o ora cu flacarile. Din fericire, nu s-au inregistrat victime, insa gospodarul s-a ales cu locuinta si hambarul distruse chiar acum, in perioada Sarbatorilor de iarna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS