10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCampanie pentru siguranta produselor alimentare

Campanie pentru siguranta produselor alimentare

Ministerul Sanatatii si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) au declansat ieri programul de informare a populatiei privind siguranta produselor alimentare (SPA).

Presedintele ANPC, secretarul de stat Rovana Plumb, le recomanda consumatorilor sa nu cumpere produse alimentare decit din unitatile autorizate, iar daca au cea mai mica indoiala privind calitatea alimentului, sa-l sesizeze pe comerciant. In cazul in care acesta refuza sa schimbe marfa, atunci cumparatorul va apela la ANPC, dar pentru aceasta cumparatorul trebuie sa pastreze bonul fiscal.

Pentru ca se apropie Sarbatorile de iarna, presedintele ANPC si ministrul sanatatii atrag atentia oamenilor sa cumpere carne de porc numai daca aceasta are avizul sanitar veterinar. In plus, in toate pietele exista laboratoare in care poate fi testata carnea de porc. Aceeasi vigilenta trebuie manifestata si in cazul produselor lactate, fainoase sau al dulciuri.

O data cu declansarea campaniei „Siguranta Produselor Alimentare“, a fost lansat Ghidul informativ SPA, iar pe Internet a fost deschisa o pagina de informare, care poate fi accesata la adresa www.siguranta-alimentara.ro. Informatiile din cadrul programului SPA vizeaza aditivii alimentari, conservantii si indulcitorii, incluzind si sfaturi pentru pregatirea produselor alimentare si recomandari importante pentru sanatatea consumatorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS