10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Atentie la butelii!

Din 1.327 controlate, 1.009 prezentau defectiuni

Razboiul declarat de ministrul autoritatii nationale pentru protectia consumatorului, Rovana Plumb, comerciantilor de butelii uzate, care pun in pericol sanatatea si siguranta consumatorilor, a depasit granitele Bucurestiului. Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului Dolj au primit instructiuni sa efectueze controale cu aceasta tematica inca de la inceputul lunii in curs. In perioada 6-14 noiembrie au fost controlati in total 25 de agenti economici si 1.327 de butelii in valoare de 265 de milioane de lei. Dintre acestea, 1.009 butelii, valorind peste 186 de milioane de lei, s-au dovedit a avea defectiuni si au fost oprite temporar de la comercializare. Cei 18 agenti economici la care s-au constatat neregulile au primit amenzi in valoare de 38 de milioane de lei.

Cele mai intilnite deficiente constatate in timpul controalelor au fost in legatura cu lipsa de informare a consumatorilor privind riscurile previzibile, modul de utilizare, manipulare si transport si abaterile privind inscriptionarea cu vopsea pe corpul buteliilor a datei scadentei urmatoare, din cauza deteriorarii peliculei de vopsea.

Controalele au fost facute in localitatile invecinate Craiovei, iar societatea care a primit cea mai mare amenda, in valoare de patru milioane de lei, a fost SC DUMAGAS SRL din Apele Vii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS