17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPupaza si-a ucis bunica in bataie

Pupaza si-a ucis bunica in bataie

• Dorel Nicolae Pupaza a omorit-o pe bunica lui, pentru ca aceasta ii reprosase ca s-a intors tirziu acasa • Pentru a nu fi prins, a inscenat moartea accidentala a batrinei – provocata, chipurile, de caderea pe scarile pivnitei • Cu patru ani in urma, tatal criminalului a fost si el condamnat pentru omor calificat, pentru ca isi ucisese sotia in bataie

Dorel Nicolae Pupaza, de 26 de ani, locuia impreuna cu bunica lui, Stefana Pupaza, de 77 de ani, in casa batrinei din comuna doljeana Calopar. Tinarul statuse o vreme pe la o iubita, dar, certindu-se cu aceasta, revenise in casa bunicii cu vreo doua saptamini in urma. Incercind sa-l aduca pe drumul cel bun pe nepotul ei, a carui singura ocupatie era bautura, batrina il mustra tot timpul, fara sa stie ca acest lucru ii va aduce moartea.

Motivul crimei – o simpla mustrare

In noaptea de luni spre marti, Dorel Pupaza s-a intors acasa mai tirziu decit de obicei – cam pe la ora 3.00 – caci statuse cu un prieten la o vorba si o sticla cu vin. Ingrijorata, batrina n-a putut adormi. L-a asteptat cu sufletul la gura si, cind nepotul a intrat in casa, i-a reprosat: „Ce vii la ora asta acasa? Nu te potolesti si tu o data, sa te apuci de ceva serios?“. Mai mult n-a mai apucat sa spuna, ca nepotul, ametit de bautura, i-a dat bunicii doi pumni in fata, doborind-o la pamint. Apoi a sarit cu picioarele pe ea, pina cind batrina n-a mai miscat si n-a mai putut sa tipe.

Linistit, Dorel Pupaza a trecut in alta camera, unde a fumat o tigara si a mai baut un pahar cu vin. Abia dupa vreo ora s-a intors sa vada ce face bunica-sa. A gasit-o moarta. A ridicat-o de jos, a asezat-o in pat, apoi s-a culcat.

Ucigasul a inscenat moartea victimei

Marti dimineata, tinarul a dat fuga la o vecina, anuntind ca bunica lui a murit si cerind ajutor ca s-o primeneasca pentru inmormintare. Vecina a venit intr-o goana, dar, cind a vazut vinataile de pe trupul femeii decedate, a dat inapoi, dindu-si seama ca e ceva necurat la mijloc.

Dorel Pupaza nu a renuntat asa usor. Pentru a inlatura orice suspiciune, a inscenat moartea batrinei. A luat cadavrul si l-a aruncat pe scarile pivnitei, ca si cind Stefana Pupaza ar fi cazut accidental pe scari. Apoi, afisind o fata trista, s-a dus la medicul de familie si i-a solicitat un certificat constatator al decesului, pentru ca „a murit bunica-mea“. Nici de aceasta data n-a avut noroc, medicul observind si el urmele de violenta de pe corpul victimei. Atunci, Pupaza si-a luat inima in dinti si s-a dus singur la postul de politie din comuna. Dar nu pentru a recunoaste ca a ucis-o pe batrina, ci pentru a-i convinge pe oamenii legii ca femeia a murit de moarte buna, doar-doar l-or lasa sa o inmorminteze. Nici politistii nu s-au lasat impresionati, hotarind ca trebuie efectuata mai intii autopsia.

Tatal criminalului – condamnat si el pentru omor calificat

Medicii legisti au constatat cu ocazia autopsiei ca moartea Stefanei Pupaza fusese violenta, cadavrul prezentind leziuni interne si multiple fracturi la nivelul coastelor si sternului. Politia a demarat imediat o ancheta pentru a stabili cine a ucis-o pe batrina. Principalul suspect – nepotul victimei – nu era insa de gasit pe acasa. Politistii au rascolit comuna si – miercuri, pe la ora prinzului – au aflat ca s-ar ascunde la o consateanca, Nina Berendei. Acolo l-au si gasit. Pupaza tocmai se pregatea sa o stearga pe sub nasul oamenilor legii. Cind a vazut uniforme si pistoale, a renuntat sa mai opuna rezistenta.

Initial, Dorel Pupaza nu si-a recunoscut fapta, sustinind sus si tare ca bunica a murit dupa ce a cazut pe scari. Dindu-si seama ca minciunile lui nu tin, le-a povestit pina la urma oamenilor legii cum si-a ucis bunica. Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj a emis ieri pe numele lui un mandat de arestare preventiva, sub acuzatia de omor calificat, infractiune pedepsita cu inchisoarea de la 15 la 25 de ani.

Tot pentru omor calificat a fost trimis in spatele gratiilor si tatal lui. Cu vreo patru ani in urma, acesta si-a ucis sotia intr-o scara de bloc din cartierul Craiovita Noua. A omorit-o in bataie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS