11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTatal si fiul au murit intoxicati cu alcool metilic

Tatal si fiul au murit intoxicati cu alcool metilic

Doi barbati din comuna Cotofenii din Dos – Dolj au murit ieri la Spitalul de Urgenta Craiova, dupa ce au baut impreuna un litru de alcool metilic.

Gheorghe Podaru, de 45 de ani, si fiul acestuia, Dumitru Podaru, de 25 de ani, s-au intors luni seara acasa cu vreo cinci litri de tuica, pe care tocmai o cumparasera de la niste consateni. Nerabdatori sa testeze „marfa“, cei doi s-au asezat la masa, in bucatarie, si, cum setea era mare, au dat gata impreuna cam un litru de alcool. Au vrut sa treaca apoi la urmatoarea sticla, dar nu au mai apucat sa bea din ea, pentru ca s-au simtit dintr-o data foarte rau.

„Mai intii, i s-a facut rau lui Dumitru. Zicea ca nu mai vede, apoi si-a pierdut cunostinta. In timpul asta, tata orbise si el, dar a ramas constient, desi incepuse sa se umfle“, a spus Ioana Boncele, fiica lui Gheorghe Podaru.

Familia a anuntat imediat salvarea, care i-a transportat pe intoxicati la Spitalul de Urgenta din Craiova.

Dumitru Podaru si Gheorghe Podaru au murit ieri-dimineata, in jurul orei 4.00, in Clinica de terapie intensiva a spitalului craiovean. Cadavrele au fost depuse la morga pentru efectuarea autopsiei.

Medicii spun ca barbatii prezentau simptome tipice unei intoxicatii cu alcool metilic – un compus extrem de toxic, putind fi confundat usor cu tuica din cauza aspectului si a mirosului, si care, consumat chiar si in cantitati mici, duce la orbire si moarte.

Rudele spun ca Gheorghe si Dumitru Podaru au cumparat bautura de la un consatean care, la rindul lui, ar fi facut rost de ea de la Combinatul Chimic din Craiova.

Lucratorii de la Postul de politie Cotofenii din Dos au reusit sa-l identifice pe comerciantul de metanol, in persoana lui Dumitru Minea, de 47 de ani, din Cotofeni, salariat la CIMORET Craiova. Dumitru Minea a recunoscut ca le-a vindut victimelor metanolul, dar fara sa stie ca este toxic. Intrebat de provenienta metanolului, acesta a spus ca

l-a gasit la serviciu, intr-o baraca si ca il folosea, ocazional, doar ca sa aprinda focul.

Politia continua cercetarile pentru a afla, printre altele, daca Minea a mai vindut si altor sateni metanol drept tuica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS