11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRalu Filip - presedinte CNA

Ralu Filip – presedinte CNA

Membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au votat ieri – cu noua voturi pentru si o abtinere – numirea lui Attila Gasparik ca vicepresedinte si a lui Ralu Filip ca presedinte al consiliului. Conform Legii audiovizualului, votul CNA pentru postul de presedinte urmeaza a fi validat in parlament, pentru un mandat care dureaza doi ani. Cei doi membri nu au avut contracandidati, fiind singurii care si-au aratat interesul pentru a ocupa unul dintre cele doua posturi. In motivatia pentru sustinerea candidaturii, Ralu Filip a calificat optiunea colegilor sai drept „un vot de incredere si totodata de apreciere, datorita unor calitati profesionale si morale manifestate in activitatea de membru al consiliului“.

Ralu Filip si Attila Gasparik au prezentat coordonatele agendelor lor. Un nou stil de lucru in consiliu, incheierea procesului de reorganizare a CNA, desfasurarea licitatiilor pentru sistemul de masurare a audientelor, elaborarea deciziei privind campania electorala in conformitate cu standardele UE, eliminarea publicitatii mascate, derularea programului PHARE sint citeva dintre temele amintite de Ralu Filip in agenda propusa colegilor sai. Attila Gasparik a precizat, referindu-se la programele PHARE, ca doua milioane de euro vor fi utilizate la conceperea unei retele nationale de monitorizare.

Ralu Filip a amintit, in cadrul agendei, ca din aceleasi fonduri vor fi concepute doua cercetari, una referitoare la publicul de radio si televiziune, iar cealalta cu privire la rolul familiei in relatia minori-programe audiovizuale. „Alegerea facuta astazi e bazata pe criterii de competenta, profesionalism, dorinta de munca si schimbare“, a declarat Gabriela Stoica, subliniind ca si-ar dori ca referitor la activitatea CNA sa nu mai existe suspiciuni legate de implicarea politicului. Ralu Filip a anuntat ca deja au fost facute unele schimbari in cadrul CNA, prin modificarea organigramei institutiei si prin organizarea Departamentului de monitorizare radio, care va functiona de la 1 ianuarie 2003.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS