11.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGuran Zaharia a fost gasit mort in propria locuinta

Guran Zaharia a fost gasit mort in propria locuinta

• „Era taiat tot, pe fata, pe piept…“ • Ultima crima a fost savirsita in localitate acum 60 de ani • Potrivit fiicei sale, el si-ar fi omorit sotia
in urma cu mai bine de 20 de ani

O crima oribila a zguduit satul Cioroboreni, comuna Jiana-Mehedinti, duminica dimineata. Guran Zaharia, de 75 de ani, a fost gasit mort in propria locuinta, fiind ucis cu mai multe lovituri de cutit. In ultimul timp, batrinul spunea ca si-ar lua o nevasta, careia sa-i lase banii agonisiti si intreaga gospodarie. Rudele sale spun ca el si-ar fi omorit prima sotie, din greseala, fapta pentru care a executat 16 ani de puscarie.

Gheorghe Pasat, casier la SC ELECTRICA Vinju Mare, a batut duminica la poarta lui Guran Zaharia, pentru a-i da acestuia factura de curent electric. Pentru ca nu a raspuns nimeni, casierul impreuna cu o vecina au intrat in curtea batrinului. Stiau ca acesta sta singur si s-au gindit sa nu fi patit ceva. Cei doi s-au uitat pe geam si l-au vazut pe Guran Zaharia intins pe pat, intr-o balta de singe:

„Ne-am ingrozit de ceea ce am vazut. Era taiat tot, pe fata, pe piept, se scursese mult singe. Probabil ca nu a murit dupa prima lovitura, iar criminalul a mai dat de citeva ori. Am anuntat imediat politia“.

Vecinii batrinului sint socati de tragica intimplare, cu atit mai mult cu cit era o persoana respectata in sat si nu avusese conflicte cu nimeni.

„Am ramas ingroziti cind am auzit ce s-a intimplat. La noi in sat, o crima de genul acesta nu s-a mai petrecut de 60 de ani. Nu stiu cine avea interes sa-l omoare, pentru ca nu cred sa fi avut dusmani. El statea singur, iar fiica sa locuia la citeva case mai departe. Ce s-a intimplat aici nu e lucru curat. Nu putem trai cu teama ca intra cineva peste noi si ne omoara in casa. Nu am vazut picior de politist in sat. Postul de politie este tocmai in comuna Jiana, iar citeva cadre se impart pe cinci localitati“, a spus Viorel Opran, de 71 de ani, vecinul lui Guran Zaharia.

„A zis ca se duce simbata pina la Vinju Mare, ca are o treaba acolo, dar nu a spus ce“

Dorina Neagoe, de 49 de ani, singurul copil al batrinului, a fost anuntata de vecini despre moartea tatalui: „L-am gasit cu plapuma sub cap, facuta sul, imbracat si plin de singe. Pe mina lui am gasit un ceas de masa. El nu era in stare sa omoare o musca, dar sa mai aiba si dusmani. Vineri seara a trecut pe la mine, a mincat si s-a dus acasa. Simbata nu l-am mai vazut, dar vorbisem sa mergem duminica in tirg, sa dau eu un vitel. A zis ca se duce simbata pina la Vinju Mare, ca are o treaba acolo, dar nu a spus ce“.

O echipa operativa, formata din politisti, procurori si un medic legist, a demarat cercetarile pentru depistarea autorului crimei.

„Din primele cercetari a rezultat ca avea o leziune in zona gitului, dar si alte plagi intepate. In camera in care a fost gasit, lucrurile nu erau deranjate, iar usile de acces nu prezentau urme de fortare. De asemenea, din primele verificari s-a constatat ca nu lipsesc bunuri, deci nu putem exclude nici o ipoteza. Cadavrul a fost depus la morga, in vederea efectuarii necropsiei“, a spus comisar-sef Gheorghe Stanciu, seful Serviciului judiciar din IJP Mehedinti. Fiica batrinului si vecinii acestuia au ars toate lucrurile patate de singe, dupa ce procurorul criminalist a ridicat toate urmele care ar putea duce la prinderea criminalului. Dupa 24 de ore de audieri, in care au anchetat trei suspecti, politistii mehedinteni au retinut, pentru 24 de ore, autorul crimei din satul Cioroboreni, comuna Jiana, judetul Mehedinti. Potrivit unor surse oficiale, acesta este Hornoiu Mihaita, in virsta de 22 de ani.

„Cu cine se intilnea, pe cine vedea, o tinea una si buna, sa-i gaseasca sotie“

Viata lui Guran Zaharia nu a fost, se pare, atit de linistita, sint de parere vecinii. Potrivit fiicei sale, el si-ar fi omorit sotia in urma cu mai bine de 20 de ani.

„Dintr-o greseala s-a intimplat. A fost o cearta in familie, cu fratii, si, cind unul dintre ei i-a sarit in spate, el a dat cu un cutit, pe care il avea in mina. Cind s-a uitat, a vazut ca a dat chiar in sotia lui, care a murit. Pentru fapta savirsita a facut 16 ani de inchisoare“, a spus Dorina Neagoe.

In ultima vreme, din cauza singuratatii, Guran Zaharia a spus prin sat ca ar vrea sa se insoare. „Cu cine se intilnea, pe cine vedea, o tinea una si buna, sa-i gaseasca si lui o nevasta. Zicea ca-i lasa ei banii si casa, numai sa nu mai stea singur. S-a dus si pe la Patulele sa-si caute sotie si a dat anunturi si pe la ziare. Nu stim ce l-a apucat, asa, dintr-o data, sa se insoare la virsta asta?!“, a spus Mircea Bazavan, de 61 de ani, vecin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS