22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAmanta si nevasta primarului Roman s-au paruit pe ulita

Amanta si nevasta primarului Roman s-au paruit pe ulita

Doua femei din comuna Vagiulesti s-au batut simbata pe ulita satului. Una dintre ele este sotia primarului, iar cealalta, amanta. Acest scandal avea sa scoata la iveala o poveste dramatica, al carei deznodamint poate fi tragic. Gura satului spune ca atit primarul Gheorghe Roman, cit si amanta acestuia, Victoria Balosin, incearca sa o aduca pe Eugenia Roman in pragul disperarii si apoi s-o interneze la un ospiciu.

Eugenia Roman, de 61 de ani, se indrepta spre casa simbata, in jurul prinzului. Cind a ajuns in dreptul portii Victoriei Balosin, de 32 de ani, si a vazut-o pe aceasta urlind si alergind spre ea cu o bita, de teama a intrat in curtea unui vecin. Victoria a intrat peste ea si a inceput s-o bata. A luat noroi din sant si i-a dat pe fata.

„A facut-o tot una cu pamintul. Doar ochii i se mai vedeau. Doamna profesoara plingea si striga dupa ajutor, da’ n-a avut cine s-o salveze. Dupa ce a innamolit-o bine, i-a smuls si geanta de pe umar si a plecat acasa“, a declarat proprietara imobilului in curtea caruia se refugiase Eugenia Roman.

Motivul acestui scandal este primarul comunei Vagiulesti, Gheorghe Roman, de 67 de ani, care este sotul uneia si amantul alteia. Sosita la fata locului, Politia din Motru a constatat ca geanta doamnei profesoare fusese ascunsa de Victoria sub recamier.

Politistii n-au luat insa nici o masura, au refuzat sa stea de vorba cu presa, ca si cind ar fi instrumentat un caz de importanta strategica. Oamenii din sat spun ca Victoria nu va fi arestata pentru tilharie, deoarece „are bucurii la seful de post“. Violeta Calinescu:

„Domnule, e jalnic ce se intimpla. Doamna Eugenia este si ea profesoara si si-au batut joc de ea in ultimul hal. De vreo cinci ani, de cind traieste domnul Roman cu Victoria, femeia asta a fost facuta de risul satului. N-o sa i se intimple nimic, va dati seama, ca domnul Roman e primar si ea are bucurii la seful de post. Da’ va spun, decit sa pazesti o femeie ca ea, mai bine pazesti o turma de capre. Toata ziua o fac nebuna. Domnul primar tot timpul ii zice: «Taci din gura, nu vezi ca esti nebuna!». Asa-i zice si fufa aia“.

Fetele amantei, lasate repetente de madam primar

Eugenia Roman cu greu s-a lasat convinsa sa stea de vorba cu noi.

„Domnule, numai prin ziare nu mai aparusem, ca in rest m-au facut de risul lumii. Eu nu mai am viata. Sint terorizata de comportamentul sotului meu si de violenta amantei lui. Pina la urma, nici asta n-ar fi grav, ca are o relatie, daca ar avea un comportament civilizat, insa m-au adus la capatul puterilor. Vor sa ma faca nebuna. Aproape la tot ceea ce fac, raspunsul sotului meu este invariabil «Esti nebuna!». Tot satul vuieste despre aventura lui, iar eu daca indraznesc sa deschid subiectul, imi spune «Esti nebuna!». Cind Victoria asta ma ameninta, ma injura, indiferent unde ma aflu si-i spun lui, imi raspunde: «Esti nebuna!». Va dati seama ce umilinta indur? M-a batjocorit pur si simplu, dindu-mi cu noroi pe fata, dar pina la urma ce importanta au toate astea, daca sint nebuna, nu? Nu stiu, faceti ce vreti. Mi-a luat geanta de pe umar si politia a gasit-o la ea in casa, si tot nu i-au facut nimic. Sper insa ca Dumnezeu sa-mi dea putere sa trec peste toate“.

Primarul Gheorghe Roman spune ca lucrurile nu stau chiar asa: „Domnule, nu e chiar asa, cum zice lumea, iar nevasta-mea are probleme cu sistemul nervos. Eu i-am tot zis sa se duca la tratament, dar ea nu vrea. Eu ce sa-i fac daca ea gindeste asa? Ea e profesoara si i-a lasat Victoriei amindoua fetele repetente. Pai e frumos asta? Ce-o avea cu biata femeie, ca eu cu Victoria nu am chiar asa legaturi, cum se spune prin sat. O mai ajut si eu, ca doar sint primar si trebuie s-o ajut, da’ nevasta-mea asta-i nebuna!“

Este, intr-adevar, o poveste dramatica pentru o femeie care traieste in preajma unor oameni care, indiferent de ceea ce face, ii spun mereu ca-i nebuna, chiar si atunci cind descopera un adevar pe care-l rosteste cu voce tare. Am incercat sa stam de vorba si cu Victoria, aceasta Laura Andresan a Vagiulestiului, dar a fost imposibil s-o convingem sa iasa din casa. Si-a trimis una din fiice la poarta, care a spus: „Nu, domne, mama nu e vinovata, doamna e nebuna. Ea a venit aici, a intrat in curte si a tipat la mami, zicindu-i: «Stringe-ma de git ca sa ma omori, ca sa intri in puscarie sa nu mai traiesti cu barbatu-meu»“.

Prins cu porcu-n sac

Pe oricine a-i intreba in comuna Vagiulesti si in satele limitrofe despre primar iti spune ca Gheorghe Roman are o amanta care e mai tinara decit el cu 30 de ani. Dorina Pirja spune ca primarul e batrin, dar degeaba: „Domne, primarul asta al nostru a imbatrinit, dar degeaba. Si-a pierdut mintile tocmai acum, la batrinete. Pai el mai e in stare, la virsta lui, de 70 de ani, s-o sature pe aia, pe care n-ar satura-o toti barbatii din sat? Pacat de nevasta-sa, care e o femeie deosebita. Toata ziua cara primarul la amanta ba una, ba alta. O tine numai pe fripturi, fir-ar a dracu sa fie, ca daca maninca fasui o doare burta. Primarului nostru parca i-a luat Dumnezeu mintile, a ajuns sa-i duca si porcu’ de-acasa. Stiu ca l-au prins cu carnea in sac cind iesea pe poarta. Si, cica, avea numai pecie, domne! Cica l-ar fi intrebat atunci: «Ce-ai, ma, in sac?» si el ar fi zis ca are niste porumb, da’ pina la urma a spus ca are carne. Cind l-a intrebat unde se duce cu ea, a zis ca o duce aci, la niste saraci, ca el, ca primar, trebuie sa ajute oamenii din comuna. Parca i-a facut asta farmece, domne! Ca inainte nu era asa“.

Eugenia Roman confirma si aceasta poveste: „Da, domnule, asa este. Eu ma chinuiesc sa cresc cite doi porci, pentru ca in fiecare an impart cu fetele mele, iar el a furat carnea de acasa si s-a dus sa i-o duca. Are o asociatie familiala cu care face toate lucrarile pe-aci, prin sat. El repara scolile, isi plateste asociatia pentru lucrarile efectuate, iar banii de acolo, din asociatie, nu-i vede nimeni. Oricum, asta e“.

Povestea din Vagiulesti poate face oricind subiectul unui roman. O femeie care este perfect sanatoasa este in pericol sa ajunga intr-o zi sa-si puna intrebarea daca nu este nebuna, fiind inconjurata de oameni care tot timpul, indiferent de ceea ce face si de ceea ce spune, ii zic: „Taci din gura. Nu vezi ca esti nebuna!“ Politisti care gasesc obiectul furat ascuns sub patul agresorului, dar nu fac nimic. Oare ce deznodamint credeti ca va avea aceasta poveste?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS