17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Primim americani cu bere si mici

Olt: Primim americani cu bere si mici

Autoritatile locale slatinene si cele judetene au pus la cale ieri, cu ocazia aderarii Romaniei la structurile NATO, un chef ca pe la noi, pe la olteni. Inca de la primele ore ale diminetii s-au scos niste mese in fata sediului Prefecturii Olt, s-au tras citeva cabluri si s-a instalat un ecran mare chiar pe scarile institutiei, sub biroul prefectului Marin Diaconescu, desi initial era planificata instalarea a doua ecrane. Prefectul a declarat ca obiectivul acestor pregatiri a fost ca slatinenii care au fost in cursul zilei in zona sa poata viziona acest eveniment istoric. Marin Diaconescu a precizat ca angajatii Consiliului Judetean Olt si ai institutiei pe care o conduce si-au manifestat dorinta de a viziona, in jurul orei 14.00, impreuna cu slatinenii manifestarile artistice pregatite in cinstea acestei zile, desi surse neoficiale sustin ca acest lucru s-a facut mai mult fortat. Tot gurile rele spun ca angajatii de la Administratia Financiara au fost obligati sa semneze ca vor participa la manifestare. In sfirsit, cu forta sau de bunavoie, cert este ca in jurul orei 14.00 erau strinse in fata sediului prefecturii peste 300 de persoane, din care aproape jumatate erau elevi care tineau in miini balonase sau stegulete. Cind mai-marii judetului s-au urcat pe scena pentru a tine discursuri, la citiva metri de scarile prefecturii a inceput pregatirea micilor si incalzirea cirnaciorilor si a snitelelor deja preparate. Alaturi se aflau lazile cu bere si bauturi racoritoare.

Dupa-amiaza, incepind cu ora 16.00, s-a desfasurat in fata sediului prefecturii un spectacol cu tinere sperante locale, formatii de muzica usoara ale Casei de Cultura a Sindicatelor, Ansamblul „Plaiurile Oltului“ si fanfara Slatinei.

Sedinta la foc automat

Tot din cauza aderarii la NATO, sedinta consilierilor judeteni planificata pentru ieri-dimineata a batut toate recordurile de rapiditate. In numai 20 de minute, consilierii au citit, discutat si votat pro in proportie de 99% toate cele 11 proiecte de hotariri aflate pe ordinea de zi, la sugestia presedintelui Marin Ionica, de a grabi procedurile. In sala s-a aflat si un televizor care a functionat pe tot parcursul sedintei, chiar intrerupindu-se pentru citeva minute citirea unui proiect deoarece incepuse transmisia directa de la Praga. Din cauza modului in care s-a facut votarea, ca pe banda rulanta, unul dintre consilierii judeteni, Marius Nitulescu, l-a acuzat pe presedintele CJ Olt ca nici nu mai vede voturile contra, el fiind singurul care a votat astfel la unul dintre proiectele de hotariri. Dupa incheierea sedintei, prefectul, presedintele CJ si o parte dintre consilieri au ramas in fata televizorului din sala de sedinte pentru a viziona transmisia in direct.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS