9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn cioban si-a omorit nevasta cu bita

Un cioban si-a omorit nevasta cu bita

• Gelos si banuitor, un cioban si-a batut nevasta • Ametit de bautura, el a aruncat victima intr-un riu si s-a dus si s-a culcat • Oamenii care auzeau gemetele femeii credeau ca este vorba de vreo oaie care a cazut in apa • Politistii l-au ridicat pe criminal de linga cadavrul femeii

„Societari“ de la stina din Stejereni, din satul Grindeni, comuna Ostroveni,s-au dus ieri-noapte cu mincare la ciobanii pe care ii plateau sa stea cu oile. Cind au ajuns aproape de stina, ei au auzit niste tipete care veneau dinspre riul Jiet.

„Cineva striga si spunea sa ne ducem la riu ca este o oaie cazuta in apa. Cind am ajuns acolo ,in loc de oaie am am gasit-o pe Mariana, concubina ciobanului nostru. Era cazuta in apa si gemea.

La doi-trei metri de ea era copilasul lor de un an, ascuns in iarba. Era inghetata tun. Am incercat sa ii frec miinile si picioarele sa o incalzesc, dar degeaba“, povesteste Florea Ionica, martor ocular.

Barbatul, ajutat de fiul si de fratele sau, Gheorghe si Oprea Ionica, a pus femeia in caruta si a dus-o la stina.

„I-am scos hainele ude si i-am facut focul in camera. Cind am dezbracat-o am vazut ca era neagra de sus pina la talpile picioarelor. A tocat-o Eu ii tineam luminarile si nenorocitul dormea linga ea. Se mai trezea din cind in cind si ma intreba daca mai traieste. Femeia n-a avut zile. Daca n-o arunca boul in apa si chema salvarea, traia si acum“, a spus Oprea Ionica. Politistii din comuna spun ca nu au mai chemat salvarea deoarece atunci cind au ajuns la fata locului femeia murise. Ei l-au ridicat pe Florin Tranca din pat.

„Eu i-am spus sa fie cuminte, dar ea nu m-a ascultat“

Florin Tranca, de 23 de ani, este din Bistret. De citeva luni el s-a angajat cioban la fratii Ionica din satul Grindeni. El isi banuia de multa vreme concubina ca il insala cu un alt cioban. Localnicii povestesc ca, in ultima vreme, Florin incepuse sa bea si se cam ciondanea cu nevasta sa. In noaptea de marti spre miercuri, dupa mai multe pahare de bautura, barbatul a luat-o la bataie cu un ciomag.

„Se incurcase cu unul de la noi. Eu i-am spus sa fie cuminte, dar ea nu m-a ascultat. De mai multe ori am avertizat-o. Acum s-a intimplat asta. N-am vrut sa o omor“, a declarat criminalul Florin Tranca.

Victima, Mariana Malacu, avea 19 ani si era mama a doi copii. Ea locuia cu concubinul sau la stina deoarece nu avea unde sa stea. „Sint rudari si au venit in comuna de la Bistret. Nu aveau nici dupa ce bea apa. Mi-a fost mila de ei si i-am lasat sa stea amindoi in camaruta pe care o aveam la stina. Pina mai anul trecut el era un baiat cuminte, linistit. Nu ne-a facut probleme. Acum, ce la apucat nu stiu“, a spus Florea Ionica.

Medicii legisti au stabilit ca femeia a murit din cauza loviturilor de ciomag. Procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj spun ca ciobanul Florin Tranca este acuzat de omor si ca urmatorii 15 – 25 de ani si-i va petrece in inchisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS