10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Stiri diverse

Sapte ani cu proiectilul in casa pe post de bibelou

Paula Calal, de 44 de ani, din orasul Draganesti-Olt, a predat miercuri, 6 noiembrie, organelor de politie un proiectil militar tip lovitura de AG9, care prezenta urme de degradare. Femeia a declarat ca a gasit respectivul proiectil in anul 1995, in timp ce lucra la o societate de constructii care efectua lucrari in incinta unei unitati militare din municipiul Timisoara. Ea a povestit ca a luat obiectul din curtea acestei unitati si l-a transportat la domiciliu, unde l-a tinut pe post de bibelou. Specialistii din cadrul Inspectoratului de Protectie Civila Olt au luat imediat proiectilul dupa ce au fost anuntati si l-au dus in depozitul unitatii in vederea distrugerii. Cercetarile continua in acest caz pentru a se verifica povestea proiectilului, urmind apoi sa se dispuna masuri legale in conformitate cu fapta comisa.

(A.M.A.)

Un francez a fost retinut de politistii craioveni

Mihajlovac Nebojsa, de 32 de ani, cetatean francez, originar din Iugoslavia, a fost retinut ieri de cadrele Centrului Zonal pentru Combaterea Crimei Organizate si Antidrog (CZCCOA) Craiova si prezentat Parchetului de pe linga Tribunalul Mehedinti, cu propunerea de arestare preventiva, sub acuzatia de trafic cu autoturisme furate. Mihajlovac Nebojsa a intrat in Romania prin Vama Nadlac, pe 11 octombrie, cu un autoturism marca Mercedes C 220 CDI, an de fabricatie 2002, furat din Franta, la sfirsitul lunii septembrie. Francezul a incercat sa scoata masina din tara prin Vama Portile de Fier I, pe 28 octombrie, dar politistii de frontiera si cadrele CZCCOA Craiova au retinut autoturismul pentru verificari, avind date ca acesta ar fi fost furat, iar numarul de inmatriculare belgian DPW 998 ar fi fals. Mihajlovac Nebojsa s-a intors in Drobeta Turnu Severin, in urma cu o saptamina, pentru a afla cursul cercetarilor. El a fost depistat de politistii de la Crima Organizata si retinut, acestia avind date ca francezul a furat autoturismul Mercedes C 220 CDI, a carui valoare se ridica la 40.000 de euro. Mihajlovac Nebojsa a fost prezentat ieri procurorilor, care i-au emis mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile. Politistii continua cercetarile in acest caz pentru a stabili daca francezul era implicat intr-o filiera de trafic cu masini furate din Occident.

(F.L.)

In plicul sosit pe adresa procurorului Irinel Paun se afla praf de creta

Plicul suspect sosit in urma cu aproximativ doua saptamini la Parchetul de pe linga Tribunalul Mehedinti, pe adresa procurorului Irinel Paun, continea praf de creta. Aceasta este concluzia la care au ajuns specialistii de la Institutul Cantacuzino, care au analizat compozitia chimica a prafului alb si au trimis rezultatele catre Centrul Zonal pentru Combaterea Crimei Organizate si Antidrog (CZCCOA) Craiova. Procurorul Irinel Paun nu a dorit sa comenteze acest caz. Potrivit sefului CZCCOA Craiova, comisar-sef Gheorghe Bica, plicul sosit pe adresa Parchetului Mehedinti a fost trimis de catre un detinut, la al carui dosar a lucrat procurorul mehedintean.

(F.L.)

Calatorii fraudulosi – luati in vizor

Politistii de la Serviciul de Ordine Publica Dolj, Primaria Craiova, jandarmii si controlorii Regiei de Transport au organizat ieri o razie pe mijloacele de transport in comun. Scopul declarat al acestei actiuni a fost depistarea persoanelor certate cu legea: cei care profita de aglomeratia din autobuze si atenteaza la buzunarele calatorilor, cersetorii si minorii lipsiti de supraveghere. „Obiectivele acestei actiuni au fost persoanelor certate cu legea si acordarea unui sprijin celor 66 de controlori RAT pentru prinderea calatorilor fraudulosi“, a spus Constantin Dobrescu, adjunctul IJP Dolj. Actiunea s-a bucurat de succes si datorita faptului ca in Craiova s-au organizat trei puncte de control. Zeci de persoane certate cu legea au fost conduse la politie si sanctionate conform legii.

(I.P.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS