16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPSD Dolj isi rasplateste clientela cu titluri de onoare

PSD Dolj isi rasplateste clientela cu titluri de onoare

Acordarea diplomelor de cetatean de onoare al municipiului cu prilejul celei de a VI-a editii a „Zilelor Craiovei“ risca sa degenereze intr-un scandal din cauza clientelismului politic. Pe de o parte, Vasile Bulucea are un partener de tenis de cimp pe care l-ar unge cu onoare olteneasca. Pe urma, vin alde Voiculescu, Calin sau Mondea cu nu’s ce eminenta care s-a ingrijit de odraslele lor sa intre in rindurile doctoranzilor si ale asistentilor universitari. Asta, in timp ce pe margine sint lasati un Ilie Balaci sau un Corneliu Stroe.

Primii „picati“ de pe lista lui Bulucea au fost Ilie Balaci, fostul mare jucator al Craiovei „Maxima“ si Corneliu Stroe, presedintele clubului oltean in perioada de glorie. Ilie a reactionat, declarind, mai in gluma mai in serios, pentru GdS: „Atunci cind voi ajunge primar al Craiovei, pe Bulucea o sa-l dau afara din oras“. In locul celor doi, primarul Vasile Bulucea i-ar fi preferat pe Aurel Segarceanu, partenerul de tenis al edilului sef, si pe Ion Dogaru, decanul Facultatii de Drept „Nicolae Titulescu“.

Pentru ca pe lista figurau si altii, edilii trebuia sa taie din nou. Si nici de data aceasta nu s-au inteles. Hotarirea a fost lasata in seama Comisiei de Invatamint si Cultura, care s-a intrunit la inceputul acestei saptamini sa scoata castanele din foc. Segarceanu si Dogaru au fost pastrati, alaturi de ei fiind propus (postmortem) Sebastian Domozina, fostul comentator sportiv si om de radio, si atleta Cristieana Cojocaru Matei.

Copiii PSD, pe mina decanului de onoare

Asupra meritelor deosebite ale decanului Facultatii de Drept „Nicolae Titulescu“ din Craiova planeaza mai multe semne de intrebare, dupa ce presa nationala a dezvaluit ca membrii marcanti ai partidului de guvernamint au reusit sa-si angajeze copiii la aceasta institutie, sub aripa ocrotitoare, mai mult sau mai putin subiectiva, a profesorului Ion Dogaru.

La Facultatea de Drept au fost angajati, in decursul timpului, Livia Calin, fiica secretarului de stat din Ministerul Administratiei Publice, Ion Calin, membru marcant al PSD Dolj, Ana Adriana Mondea, fiica prefectului de Dolj, Cornel Mondea, Catalin Voiculescu, baiatul lui Ion Voiculescu, presedintele Consiliului Judetean si al PSD Dolj. La fel s-a intimplat, si in cazul copiilor consilierului primului ministru, Ilie Stefan, si ai senatorului PSD Constantin Radu. Asta, in timp ce fosti absolventi ai facultatii, unii dintre ei chiar sefi de promotie, incercau zadarnic sa ocupe un post la catedra sau de asistent universitar.

Ion Dogaru este decanul Facultatii de Drept „Nicolae Titulescu“ din Craiova inca de la infiintare (in 1990, ca sectie a Facultatii de Filologie-Istorie, iar in 1992, a devenit institutie de invatamint superior de sine statatoare, in cadrul Universitatii din Craiova). Decanul a devenit membru corespondent al Academiei Romane, moment in care mai multi profesori universitari din Bucuresti si Cluj au trimis o nota de protest in care se mentiona: „Va rugam sa analizati si sa aprofundati acest caz si sa decideti, in cazul in care concluziile au impus, printr-o hotarire comuna a conducerii institutiei pe care o diriguiti, retragerea titlului de membru corespondent al Academiei Romane, acordat in maniera nejustificata, am zice rusinoasa, profesorului craiovean“, citeaza Evenimentul Zilei din 2 octombrie.

„Concursurile au fost cinstite“

Contactat in urma cu doua saptamini de ziaristi de la Evenimentul Zilei, decanul Facultatii de Drept „Nicolae Titulescu“ a dezmintit ca, in cazul copiilor mai-marilor PSD ai judetului, s-ar fi facut vreo abatere de la regulament:

„Posturile au fost scoase la concurs, la propunerea Facultatii de Drept, de catre universitate. Nu imi amintesc exact daca au participat la concurs unul sau mai multi candidati. Comisia de concurs a fost compusa dintr-un sef de catedra din facultate si doi profesori universitari tot din facultate, care sint de specialitate. Concursurile au fost cinstite. In ceea ce priveste faptul ca as fi fost contestat de colegii mei din Cluj si Bucuresti, nu stiu nimic“.

Sebastian Domozina va fi, probabil, unul dintre cei carora li se va acorda titlul de cetatean de onoare, ceea ce inseamna ca ar mai ramine un singur loc disponibil. Ramine ca plenul consiliului local, care se va intruni in sedinta extraordinara inaintea sarbatoririi Zilelor Craiovei, sa decida care va fi cel de-al doilea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS