22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Stiri diverse

Un tir a intrat in gospodaria unui mehedintean

Soferul turc al unui tir, cu numarul de inmatriculare LM-LE-29, care se deplasa dinspre Drobeta Turnu Severin spre Craiova, a pierdut controlul asupra volanului, ieri, in jurul orei 12.30, si s-a oprit cu autovehiculul in gardul unei gospodarii de pe raza localitatii Simian-Mehedinti. Din primele cercetari, politistii nu au exclus posibilitatea ca soferul turc sa fi adormit la volan, dar acesta a afirmat ca a incercat sa evite impactul cu un alt autoturism, care a intrat intr-o depasire. El a tras de volan spre dreapta si nu a mai putut redresa tirul. Din fericire, in zona respectiva nu se afla nimeni, astfel ca nu au existat victime, dar tirul a fost usor avariat. Acesta este cel de-al doilea accident petrecut in localitatea Simian, in acest an, in care un sofer turc intra cu un vehicul intr-o gospodarie din comuna. Pentru a-si repara gardul, proprietarul va trebui sa-l dea in judecata pe sofer si sa-i solicite despagubiri. Politistii continua cercetarile in acest caz.

(F.L.)

Turmentat la 15 ani

Un adolescent baut a plecat cu taxiul spre casa, dar a ajuns la spital din cauza ca a refuzat sa-l plateasca pe taximetrist. Adelin Motescu, de 15 ani, din Cernele – Dolj, a petrecut duminica seara impreuna cu cei doi frati ai sai intr-un bar de linga complexul comercial Marlorex. In jurul orei 0.00 au plecat spre casa intr-un taxi al firmei ROMNICON. Pe drum, soferul a aflat ca baietii nu aveau cu ce sa achite calatoria, asa ca i-a poftit sa se dea jos din autovehicul. Adelin a refuzat, asa ca soferul s-a vazut obligat sa riposteze, aducind in ajutor si alti taximetristi care l-au scos pe adolescent cu forta din masina. „Nu-i adevarat ca nu am vrut sa platesc. Taximetristul s-a legat de mine fara nici un motiv apoi m-a lovit cu pumnii“, a sustinut Adelin Motescu. Adolescentul a ajuns la Spitalul de Urgenta Craiova, unde a fost internat cu diagnosticul traumatism cranio-facial si stare de ebrietate. Lucratorii Sectiei de Politie nr.1 nu au reusit pina acum sa-l identifice pe sofer si spun ca nu este exclus ca Adelin sa fi mintit in legatura cu implicarea taximetristului in comiterea agresiunii, toate dovezile in acest caz limitindu-se doar la declaratiile fratilor Motescu, care au depus plingere la politie. „Politistii au fost la spital in noaptea aceea si au incercat sa discute cu Adelin Motescu, dar nu au reusit sa afle nimic pentru ca adolescentul era in stare avansata de ebrietate. Astazi (luni – n.r.) au revenit la spital, dar nu l-au mai gasit. Fratii lui spun ca nu stiu ce s-a intimplat intre presupusa victima si taximetrist pentru ca au coborit din masina si au plecat, lasindu-l pe baiat acolo“, a precizat comisarul Grigore Pauna, seful sectiei. Reprezentantii firmei ROMNICON au negat orice implicare a vreunui taximetrist in agresarea adolescentului. Cercetarile continua.

(S.T.)

Datoriile l-au traumatizat

Doi vecini din Isalnita s-au luat la bataie cu sticlele pe care le-au golit impreuna intr-un bar. Duminica seara, Marius Sirbu, de 39 de ani, a plecat sa-si plateasca o datorie in barul din localitate, unde obisnuia sa bea pe incredere, adica pe baza unui caiet in care vinzatoarea nota de fiecare data consumatia. In seara respectiva, Marius a mers sa plateasca toate notele restante. N-a avut insa inima sa plece cu burta goala, hotarindu-se sa mai ramina pret de o bere-doua, mai ales ca in local sosise si vecinul Florescu. Cei doi s-au asezat la o masa, cu sticlele in fata. Abia au dat pe git continutul, ca vecinilor le-a sarit tandara si s-au luat la harta. De la vorbe, barbatii au trecut mai departe, adica la fapte si la sticle in cap. Deznodamintul l-a gasit pe Marius internat in spital, cu traumatism cranio-facial mediu, dar in afara oricarui pericol si cu datoriile platite.

(S.S.)

Citeva palme au trimis-o la Reanimare

Ecaterina Cosvan, de 26 de ani, din Craiova, a fost palmuita atit de usturator, incit a ajuns pe patul de spital de la Reanimare, unde a zacut mai bine de o saptamina. Asa cum declara, tinara s-ar fi intilnit pe strada cu un amic, care, „fara sa aiba vreun motiv serios“, i-a administrat citeva perechi de palme. „Il cunosteam din vedere, dar nu stiu cum il cheama. S-a luat de mine deodata, dar n-am crezut ca o sa dea in mine. Am vrut sa plec, dar m-a tinut si m-a palmuit de citeva ori…“, povesteste tinara. In urma intilnirii amicale, Ecaterina a ajuns la Terapie Intensiva in Spitalul de Urgenta, cu traumatism cranio-facial si cu nenumarate vinatai si zgirieturi.

(S.S.)

Scandal intre romii din Tintareni

Peste 150 de romi din Tintareni – Gorj au fost martorii unui scandal care s-a produs vineri seara in cartierul de romi din comuna. Protagonistele conflictului au fost familiile Livezeanu si Baragan, care s-au certat pe o datorie mai veche. Radu Baragan a primit din Italia o suma de bani pentru acoperirea datoriilor pe care acesta le facuse pentru Romeo Barbu, care este arestat. Conflictul nu a degenerat insa, fiind stopat de politistii din localitate, care cerceteaza mai multi romi pentru tulburarea linistii si ordinii publice.

(E.M.)

Proaspat eliberat, a comis o noua infractiune

Iulian S., de 24 de ani, din Baia de Arama, proaspat eliberat din Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, a fost arestat zilele trecute de politistii mehedinteni, pentru savirsirea infractiunii de furt calificat. El a sustras mai multe placi de azbociment de la Agentia Judeteana pentru Vinatoare si Pescuit Sportiv din localitate, dar a fost depistat de politisti si introdus, pentru 30 de zile, in arestul IJP Mehedinti.

(F.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS