14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Stiri diverse

Se scumpesc biletele de autobuz in Slatina

Regia locala de transport din Slatina, SC LOCTRANS SA, va majora incepind de luni, 2 septembrie, tarifele nominale pentru serviciile de transport urban de calatori. In afara de pretul biletelor individuale de autobuz, care va ramine, practic, neschimbat – 5.000 de lei, toate celelalte servicii se vor scumpi dupa cum urmeaza: un abonament lunar pe o linie va costa 160.000 de lei (pret vechi 140.000 de lei), un abonament pe doua linii – 250.000 de lei (fata de 225.000 de lei). Persoanele care vor dori un abonament valabil pe toate liniile vor fi nevoite sa scoata cu 40.000 de lei mai mult decit pina acum, adica 380.000 de lei. (M.M.)

Competitie acerba in Olt la incadrarea suplinitorilor

1.370 de suplinitori calificati se bat in aceste zile pe cele 750 de locuri vacante in invatamintul preuniversitar din judetul Olt. Actiunea de incadrare a acestora pe locurile mentionate nu a fost deloc lipsita de peripetii, in fiecare zi inregistrindu-se citeva contestatii. Conform declaratiilor inspectorului scolar adjunct al ISJ Olt, Toma Pruna, numai ieri, in doua ore, au fost depuse 20 de „contestatii“ din partea suplinitorilor care s-au considerat nedreptatiti. Simbata, in sala de festivitati a Liceului de Constructii-Montaj Slatina, se va desfasura incadrarea suplinitorilor calificati din zona Slatina si din oras, iar luni va avea loc incadrarea preotilor care vor preda religia.

(M.M.)

MODEXIM Craiova deschide sezonul de toamna la greve

Potrivit liderului sindical de la MODEXIM Craiova, Marinela Didu, simbata expira vechiul contract colectiv de munca si trebuie incheiat unul nou, dar conducerea nu s-a aratat dispusa sa accepte conditiile salariatilor. „Asteptam sa discutam aceasta problema in cadrul comisiei de dialog social din cadrul Prefecturii Dolj, dar intrunirea acesteia s-a aminat. Daca nici miine (astazi – n.r.) nu vom incheia contractul colectiv de munca, vom declansa conflictul de interese, ceea ce implica o mediere din partea Directiei Muncii, apoi o greva de avertisment peste cinci zile, dupa care urmeaza greva generala“, a spus Marinela Didu. Sindicalistii de la MODEXIM vor, intre altele, salarii mai mari, tichete de masa, acordarea unor ajutoare sociale in valoare de un salariu mediu pe unitate in cazul reducerilor de personal, precum si pentru pensionare anticipata si in caz de boala.

(B.G.)

Adunare generala

Asociatia fostilor detinuti politic – anticomunisti judetul Dolj, cu sediul in Craiova, str. Fratii Buzesti, nr. 24, anunta ca in ziua de simbata, 7.09.2002, ora 10.00, va avea loc Adunarea generala anuala, pentru alegerea noului comitet, ce va avea loc la sediul asociatiei.

Copiii saraci mai au de asteptat rechizitele gratuite

Copiii saraci din judetul Olt vor mai avea de asteptat mult si bine pina cind vor putea intra in posesia rechizitelor scolare. MEC a instiintat Inspectoratul Scolar Judetean Olt abia pe 28 august despre faptul ca trebuie sa-i transmita o situatie cu toti copiii aflati in aceasta situatie. Directorii scolilor din judet trebuie sa trimita aceasta situatie pina cel mai tirziu pe 17 septembrie la ISJ Olt, care, la rindul sau, o va transmite catre MEC pina la 20 septembrie, la citeva zile dupa inceperea anului scolar.

(M.M.)

Lista locurilor de munca vacante pe meserii in Craiova la data de 2.09.2002

Director desfacere – 1; arhitect cladiri – 1; inginer constructii civile si industriale – 1; consilier medic – 1; inspector asigurari – 2; economist – 2; inspector specialitate – economist – 1; inginer de sistem – 1; inginer agronom – 1; asistent medical generalist – 10; agent de asigurare – 15; agent comercial – 1; asistent social nivel mediu – 10; primitor-distribuitor – 1; bucatar – 3; ospatar (chelner) – 3; vinzator – 5; sudor electric – 8; lacatus mecanic – 3; mecanic auto – 1; brutar – 8; patiser – 2; confectioner imbracaminte – 225; vulcanizator de produse industriale din cauciuc – 3; preparator napolitane – 7; sofer autobuz – 2; sofer autocamion – 1; vinzator de ziare – 1; muncitor necalificat – 3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS