24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Stiri diverse

„TINERETUL“ UNIVERSITATII A DEZAMAGIT / Meciul de tineret dintre Universitatea si Steaua s-a disputat ieri, pe stadionul „Ion Oblemenco“, si a fost cistigat de oaspeti cu 1-0 (0-0), prin golul marcat de Roman (’85). Antrenorul Beldeanu a folosit urmatoarea distributie: N. Banica – Daouda (’80, Ionescu), Dunareanu, G. Serban – Dragomir, Mot (’46, Clitnovici), Plesan (’86, Radulea), Curteanu – Leandro, McBreen, A. Calin (’71, Cojocaru). Steaua a jucat cu: T. Lung – Otvos, Bordeianu, Stere, M. Calin – Stoica (’80, Ene), Nesu, L. Matei, Brabete – Roman (’90, Litu), Orac (’89, Neagoe). Desi a avut in teren multi jucatori cu pretentii din lotul primei echipe, Universitatea a dezamagit crunt ieri, fiind dominata de o formatie alcatuita, cu exceptia jucatorilor T. Lung, Bordeianu si Nesu, din juniori de 17-18 ani. Spre final, cei 200 de spectatori i-au fluierat copios pe alb-albastri, care au jucat penibil. Multi spectatori considerau ca, daca juca echipa de tineret, nu „surogatul“ de ieri, altul era rezultatul meciului. Desi se anuntase ca partida se joaca in Lunca, oficialii clubului au decis miercuri seara ca meciul sa fie mutat pe prima arena a Baniei, fara a informa insa si presa despre aceasta schimbare.

(M.S.)

UNIVERSITATEA ARE AZI DOUA ANTRENAMENTE / Dupa antrenamentul de ieri – un joc scoala cu tineretul desfasurat pe „Ion Oblemenco“ – lotul oltenilor pentru derbiul de duminica a intrat in cantonamentul din Lunca Jiului. Astazi sint programate doua sedinte de pregatire, iar miine, doar una. Reamintim, pentru meciul cu Steaua – duminica, ora 16.00 – Universitatea nu se confrunta cu probleme de efectiv, avind drept de joc si Vladoiu. Vigariu este nerefacut, iar Mirea n-a primit „cartea verde“ din Rusia. Fostul jucator al Extensivului si al Alaniei era suparat: „Cum sa nu fiu mihnit? Am ajuns la echipa fanion a Olteniei, am facut pregatirea de vara si acum nu pot sa-mi demonstrez valoarea in jocuri oficiale deoarece dintr-o neglijenta a celor de la Alania n-am primit «cartea verde»“. La meciul de duminica vor sosi aproximativ 1.000 de suporteri stelisti. Acestia vor avea, conform reciprocitatii dintre cele doua cluburi, intrarea libera.

(I.J.)

LAPADAT A AJUNS LA PANDURII / Cu doua zile inainte de debutul in noua editie de campionat, cele doua divizionare B gorjene inca transfera jucatori. In sedinta care a avut loc miercuri la prefectura, la care au participat reprezentantii tuturor echipelor divizionare din judet, s-a hotarit transferul jucatorului Ionut Lapadat de la Gilortul la Pandurii. In schimbul acestuia, vor merge la Gilortul atacantul Croitoru si portarul Pretorian. La echipa pregatita de Nicolae Negrila, va ramine si Canavoiu, care era imprumutat de la Minerul Motru, dar s-a pregatit cu Pandurii in aceasta vara. Lotul Pandurilor, care va fi comunicat astazi, va include 23 de jucatori plus cinci juniori, care se vor pregati cu echipa si vor evolua la satelitul Pandurilor, Paringul Sadu. Aici vor evolua, pe linga juniorii Gugu, Gulin, Cristea, Bratu, Baicu, si jucatorii care nu vor fi inclusi in lotul echipei Pandurii in meciurile din tur. Conducerea tehnica de la Pandurii intentioneaza sa coopteze in lot si doi juniori de la FC Novaci, Al Ioani si Lacatusu.

(M.P.)

GILORTUL JOACA LA MOTRU, IN PRIMA ETAPA / Echipa Gilortul va putea evolua pe terenul din Tirgu Carbunesti in etapa a treia. Comisia de Apel a FFRF a redus ieri la o etapa suspendarea terenului din Carbunesti. De asemenea, s-au redus si suspendarile jucatorilor Bujor, Belu, Aninis si Munteanu de la cinci etape la doar trei. Meciul de simbata, dintre Gilortul Tirgu Carbunesti si Olimpia Satu Mare, se va disputa pe stadionul din Motru.

(M.P.)

MOHORA A SEMNAT CU ELECTRO / Dupa mai multe runde de negocieri, Narcis Mohora a semnat ieri un contract cu divizionara C UFC Electro. Mohora a preferat sa ramina acasa, desi a fost ademenit in ultimele saptamini si de gorjenii de la Minerul Motru. Mohora nu va putea evolua miine in prima etapa, la Turnu Magurele. Activind in sezonul trecut la Lokomotiv Stendhal, in Germania, Mohora trebuie sa astepte acum „cartea verde“, care ii va sosi saptamina viitoare. Oricum, vicepresedintele Nae Tilihoi s-a dus ieri la Bucuresti pentru a-i inregistra transferul la FRF. Suparat pentru esecul din Cupa Romaniei (1-2 la Caracal, intr-un meci in care tusierii din Olt si-au cam facut „datoria“), Cioroianu si-a bagat elevii in cantonament inca de miercuri seara. UFC Electro se va deplasa astazi dupa prinz la Turnu Magurele.

(D.B.)

RAPID MERGE MAI DEPARTE / Echipa Rapid Bucuresti a cistigat ieri, in deplasare, cu scorul de 3-1 (2-0), partida cu formatia slovena Hit Gorica, meci contind pentru mansa secunda a turului preliminar al Cupei UEFA. Au marcat: Godfroid (‘2), Schumacher (’14, ’55), respectiv Perja (’85, autogol). In tur, bucurestenii au invins cu 2-0. Rapid Bucuresti s-a calificat astfel in primul tur al Cupei UEFA. Partida FC National – SK Tirana s-a terminat dupa inchiderea editiei.

(M.S.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS