16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLocuitorii din Matasari au baut apa nepotabila

Locuitorii din Matasari au baut apa nepotabila

Directia de Sanatate Publica (DSP) Gorj a demarat in aceasta luna o campanie de verificare a sistemelor de alimentare cu apa potabila din judet. Cea mai mare problema constatata de inspectorii sanitari a vizat alimentarea cu apa a localitatii Matasari.

Ca urmare a disfunctionalitatilor inregistrate, DSP a ajuns la concluzia ca locuitorii au consumat apa nepotabila timp de mai multe zile. Cauza a reprezentat-o netratarea corespunzatoare a apei, iar vinovata a fost gasita SC Tismana SA, societatea care se ocupa de transportul si tratarea apei pina la intrarea in Matasari. Directorul acestei societati, Dan Rata, a fost amendat cu 5.000.000 de lei.

„Nu este prima neregula pe care o semnalam in activitatea domnului director. De cite ori avem tangenta cu dumnealui, sintem nevoiti sa-l amendam. I-am solicitat un raport cu ce s-a intimplat, dar nu a venit sa-l aduca. Nu stim cit timp apa nu a fost potabila, dar banuim ca in jur de citeva zile“, a precizat Doina Alaman, inspectoare-sefa in cadrul Directiei de Sanatate Publica.

Localitatea Matasari este alimentata cu apa din sursa Tismana, iar inainte de a ajunge in casele oamenilor, apa trece prin doua statii de tratare, la Godinesti si la intrarea in Matasari.

Medicii din localitate nu au fost informati ca apa nu a fost potabila

Desi inspectorii sanitari au comunicat inca de saptamina trecuta ca apa din Matasari nu a fost tratata corespunzator, medicii spitalului din localitate nu stiau nimic de acest lucru.

„In urma cu citiva ani, a fost o problema la pompe, dar in ultimul timp nu a mai existat nici o neregula. Apa are debit suficient. Este adevarat ca mai are cite o impuritate. N-am stiut ca au fost probleme. Din fericire, nu a existat nici un caz de imbolnavire din acest motiv. Nu a fost semnalat nici un focar de epidemie. Vom lua legatura cu medicii de familie si vom tine sub supraveghere starea de sanatate a locuitorilor“, a spus Corneliu Risnita, medic in cadrul Spitalului Matasari. Reprezentantii Inspectiei Sanitare de Stat au precizat ca vor relua si in aceasta saptamina verificarile la sistemul de alimentare cu apa din Matasari, pentru a se stabili daca problema a fost rezolvata, iar tratarea apei se face corespunzator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS