17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalInjunghiat mortal in... fund

Injunghiat mortal in… fund

• Un tinar de 17 ani a fost injunghiat in fesa dreapta de unchiul iubitei sale • Victima a decedat in drum spre spital din cauza pierderii masive de singe, lovitura de cutit sectionindu-i artera care iriga penisul • Agresorul a fost gasit de politie citeva ore mai tirziu, ascuns intr-un butoi de smoala • El risca sa petreaca pina la 15 ani dupa gratii, pentru lovituri cauzatoare de moarte

Petrisor Gutuie, de 17 ani, din Craiova, zis Arvinte, a cunoscut-o asta-iarna pe Mirabela Ciuciu, de 14 ani, o tinara nurlie dintr-o familie de romi instariti de la marginea cartierului George Enescu. Baiatul o curta asiduu, petrecindu-si majoritatea serilor in fata blocului iubitei, chiar daca stia ca tatal si unchiul fetei nu il prea agreau. Fata, la rindul ei, a raspuns avansurilor indragostitului, petrecindu-si ore intregi in compania lui.

Sentiment nu s-a impacat cu sentimentele nepoatei sale

Unchiul Mirabelei Ciuciu, Serban Gogut, de 19 ani, poreclit Sentiment, venise din Girla Mare ca sa-si viziteze rudele din Craiova. In perioada in care a locuit la fratele sau – in blocul B5 situat in cartierul George Enescu – Sentiment a reusit sa-si formeze un cerc de prieteni. Cei din anturaj nu l-au cunoscut insa niciodata cu adevarat, pentru ca tinarul era un tip tacut, rareori pus pe glume.

„Eram prieteni, desi nu il cunosteam prea bine. Stiam totusi ca ii sarea tandara din te miri ce si ca nu prea avea simtul umorului. Cred ca din cauza asta i se zicea Sentiment“, si-a amintit Dumitru Nicolae.

Sentiment facea parte dintr-o familie de romi instarita si numeroasa. Asa ca nu a fost prea entuziasmat cind a aflat ca fata fratelui sau s-a incurcat cu Arvinte, un rom de conditie modesta din cartierul Catargiu, crescut de rude de la virsta de cinci ani, cind i-a murit tatal.

„Sentiment nu l-a placut de la inceput si a facut tot posibilul ca sa-l desparta de nepoata lui“, a mai spus Dumitru Nicolae.

Luni seara, in jurul orei 18.00, Sentiment a gasit un motiv serios de scandal, cind l-a vazut pe Arvinte dind tircoale blocului in care locuieste fata. S-au certat pret de citeva minute in fata blocului, Sentiment reprosindu-i faptul ca ii paruise nepoata, apoi Arvinte a luat-o la goana, fugarit de unchiul fetei. Prietenii au crezut ca le arde de hirjoana si s-au amuzat urmarindu-i, pina cind i-au vazut intrind in blocul B2, vizavi de Cimitirul Sineasca.

O rana de cutit in fund s-a dovedit mortala

Sentiment l-a ajuns din urma pe Arvinte in scara blocului, la etajul intii, si a reusit sa-i infiga in fesa dreapta, pina la plasele, cutitul de bucatarie pe care il avea asupra lui.

„Totul s-a petrecut in citeva secunde. Nu am putut sa fac nimic. Am urcat treptele si pe palier, la etajul intii, l-am gasit pe Arvinte. Statea sprijinit de balustrada, iar singele curgea din el ca dintr-un porc. In clipa aceea, Sentiment a fugit pe linga noi cu cutitul plin de singe in mina“, a spus Ionut Pobirci, unul dintre martori.

Dindu-si seama ca Arvinte este grav ranit, prietenii l-au urcat intr-o masina ca sa-l duca la spital. Tinarul a murit insa pe drum, in ciuda unei rani aparent banale. Cadrele medicale de la Spitalul de Urgenta Craiova nu au mai putut decit sa constate decesul.

Cadavrul lui Petrisor Gutuie a fost depus la morga, in vederea efectuarii autopsiei. Medicii legisti au constatat ieri ca moartea victimei a survenit in urma pierderii masive de singe, provocata de sectionarea arterei care iriga penisul.

Din butoiul cu smoala in arestul politiei

Politistii si procurorul sositi la locul comiterii agresiunii l-au cautat pe Sentiment, care urcase pina in locuinta fratelui sau, isi schimbase hainele pline de singe, apoi fugise sa se ascunda prin imprejurimi. L-au gasit in jurul orei 20.00, ascuns intr-un butoi cu smoala de linga blocul B5.

Retinut pentru cercetari, Serban Gogut a fost introdus in arestul politiei, unde va mai ramine alte 30 de zile, conform mandatului de arestare preventiva emis ieri de Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj. In prezent, este cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte, riscind sa primeasca o pedeapsa cu inchisoarea de la cinci la 15 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS