16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Stiri diverse

Dezlegarea la… cismele

Dupa o noua analiza, Inspectia Sanitara de Stat a decis ca apa de la unele cismele publice ale Craiovei indeplineste limitele STAS, atit din punct de vedere chimic, cit si bacteriologic. Cismelele de la care craiovenii pot sa bea apa sint Iancu Jianu, Lunca, Piata Veche, Zeus, Gheorghe Doja, Parc Toporasi si Independenta. Viceprimarul Mihai Dragu a precizat ca vor fi efectuate controale in fiecare saptamina, iar la cismelele unde se vor gasi nereguli, vor fi puse afise de atentionare ca apa nu este potabila.

(B.G.)

Taximetristii din Severin trebuie sa-si ia licenta

Taximetristii severineni care nu vor sa aiba probleme cu legislatia in vigoare trebuie sa obtina licenta de transport si de executie. Ei trebuie sa aiba lipite rovignete pe portierele din spate ale masinii, pentru a nu mai fi confundati cu taximetristii care nu isi desfasoara activitatea legal. Potrivit viceprimarului municipiului Drobeta Turnu Severin, Ilie Pisoi, persoanele care practica activitatea de taximetrie trebuie sa depuna documentatia si apoi sa se prezinte la primarie, pentru a primi licentele si rovignetele necesare: „Pina pe 29 august, taximetristii severineni trebuie sa intre in legalitate si sa obtina licentele necesare. In caz contrar, vor fi considerati pirati si vor fi sanctionati conform regelementarilor in vigoare“. Din cei 370 de taximetristi inregistrati la Primaria Drobeta Turnu Severin, numai 140 si-au ridicat pina acum rovignetele.

(F.L.)

Jumatate dintre elevi au promovat examenul de capacitate

In urma sustinerii examenului de capacitate – sesiunea august, proportia de promovare este de 50,22%. Din 1.939 de candidati inscrisi s-au inregistrat 139 de absenti, din care au fost respinsi 896 de elevi. Presedintele comisiei judetene a acestui examen, prof. Florea Gaina – inspector general adjunct al ISJ Dolj, spune ca dintre toate centrele, cea mai mica proportie de promovare, 17,84%, s-a inregistrat la centrul de la Grupul Scolar Auto, in care au fost numai elevi din mediul rural. Presedintele centrului de corectare de la Colegiul National „Elena Cuza“, Aristidie Gheorghiu – directorul ISJ Dolj -, afirma ca nu matematica a fost „proba de foc“, asa cum au crezut elevii, ci proba scrisa de la Limba si literatura romana, la care s-au inregistrat cei mai multi respinsi. Florea Gaina considera ca, in urma solutionarii contestatiilor, procentul de promovare va creste insignifiant, insa nu a exclus probabilitatea nesolutionarii nici macar a unei contestatii.

(C.I.)

Comitetul Judetean pentru Anul International al Muntelui

Prefectura Gorj a infiintat ieri Comitetul Judetean pentru Anul International al Muntelui (AIM), al carui presedinte este prefectul Toni Grebla. Din aceasta organizatie fac parte 23 de persoane, printre care presedintele Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, si Gheorghe Fometescu, seful Inspectoratului pentru Protectia Mediului, dar si 20 de primari de orase si comune din judet. Intre atributiile Comitetului AIM se regasesc organizarea de expozitii, seminarii si actiuni pe teme montane din domeniul stiintei si protectiei mediului.

(E.M.)

15 primarii cu intirzieri la emiterea titlurilor de proprietate

Emiterea titlurilor de proprietate mai da batai de cap anumitor primari din Gorj. Cu toate ca si-au propus ca, pina la sfirsitul anului, sa atinga proportia de 90% de titluri eliberate, pina in prezent abia s-a reusit depasirea a 62%. Victor Buneci, purtator de cuvint al prefectului de Gorj, a declarat ca autoritatile si-au propus ca in fiecare luna sa elibereze 3.000 de titluri de proprietate, dar ca mai exista 15 primarii care nu au reusit inca sa depaseasca 20% la titluri eliberate.

(E.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS