6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljViceprimarul din Macesu de Sus a ramas... pirlit

Viceprimarul din Macesu de Sus a ramas… pirlit

O fi ea functia de ales al comunitatii banoasa si manoasa, dar nu intotdeauna iti aduce multi prieteni. Dusmani, cit cuprinde, ca nu este edil care sa nu fi strins pe perioada unui mandat mai multe antipatii decit simpatii. Asa s-a trezit vicele din Macesu de Sus pirlit la propriu de un consatean suparat pe functia si autoritatea acestuia.

Oprea Ghitu, din comuna Macesul de Sus, este cunoscut de consateni ca vizitator frecvent al circiumilor din localitate. Putini sint cei care l-au vazut vreodata treaz, pentru ca atunci cind este seceta prin buzunare, este cel mai blajin satean. La betie insa, toti consatenii ii devin dusmani.

Asa i se puse pata pe Gheorghe Bece, vicele comunei, dupa ce acesta i-a atras atentia ca ar fi mai bine s-o lase mai usor cu bautura si sa puna umarul la munca. Suparat ca a fost mustruluit, Oprea Ghitu s-a hotarit sa-i puna foc la casa. Si nu s-a lasat pina n-a vazut flacarile iesind din gospodaria viceprimarului.

„Marti dimineata, trebuia sa faca munca in folosul comunitatii si sa efectueze niste reparatii la dispensar, fiind beneficiar al venitului minim garantat.Oprea Ghitu impreuna cu doi consateni au baut un litru de tuica, iar el s-a imbatat. Dupa-amiaza, ar fi trebuit sa lucreze la clopotnita bisericii, dar cind am vazut ca este beat, l-am trimis acasa. M-a injurat si, in loc sa se duca linistit sa se culce, s-a dus si a dat foc gospodariei mele“, a spus Gheorghe Bece, viceprimarul Macesului de Sus.

De necaz ca a fost intrerupt tocmai cind era tuica mai dulce, Ghitu s-a urcat in clopotnita si a amenintat ca ii da foc viceprimarului. Degeaba l-au rugat satenii sa se potoleasca, caci barbatul tipa cit il tineau plaminii: „Ce fac aci’? Bat clopotu’ sa moara Gicu Bece“. Un sfert de ora mai tirziu, anexele gospodariei viceprimarului erau mistuite de flacari.

Scroafa cu purcei si un pui de gaina, victime ale incendiului

Plutonierul Valentin Preda, seful Postului de politie din localitate, spune ca pagubele pe care le-a provocat incendiul se ridica la 63 de milioane de lei: „Au ars trei tone de lucerna, o tona de ovaz, o scroafa de 150 de kilograme cu purcei, o caruta cu roti de Dacia, precum si 2.000 de bucati de tigla. Focul a fost stins de vecini si de ceilalti muncitori care lucrau in folosul comunitatii. In sprijinul lor au venit si pompierii din Macesu de Jos. Noroc ca au reusit sa-l stinga la timp, ca altfel ii ardea si casa. Inauntru se aflau sotia viceprimarului, mama si fiica acestuia“.

Alerta a dat-o tot viceprimarul, dupa ce a plecat in urmarirea lui Ghitu prin gradini, aflind ca are de gind sa-i dea foc la casa. Gheorghe Beca a ajuns la citeva minute dupa ce hambarul si porcul crescut pentru Craciun erau deja scrum.

Politistii din comuna spun ca Ghitu este recidivist. Dupa ce a fost arestat, pe numele piromanului s-a emis mandat de arestare pe termen de 30 de zile. In prezent, el se afla in arestul IJP Dolj si risca o pedeapsa cuprinsa intre trei si 15 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS