16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Stiri diverse

Sticla si caramizi pentru inundatii din Dolj

Doljenii care au avut de suferit de pe urma inundatiilor din luna iulie vor primi, saptamina aceasta, si ultima transa din ajutorul promis de guvernanti. Dupa ce tabla a ajuns saptamina trecuta la cei care au ramas fara acoperisuri, de ieri, materialele de constructii, geamurile si tigla vor fi trimise autoritatilor din Valea Stanciului, Celaru si Secu. Ele vor fi distribuite in functie de nevoile stabilite de comisiile care au evaluat pagubele.

(F.E.)

Prostituatele si cersetorii – in atentia politiei

Politistii doljeni au efectuat 25 de actiuni pe raza judetului pentru prevenirea si combaterea cersetoriei si faptelor prin care se perturba linistea publica. Au fost depistati 28 de cersetori si opt prostituate, constatindu-se 105 abateri contraventionale.Valoarea amenzilor aplicate este de aproape 40 de milioane de lei.

De asemenea, Violeta Adriana B., de 19 ani, din Craiova, si Gabriela Alina L., de 18 ani, din Bals, au fost depistate practicind prostitutia in cartierul Lapus. Politistii le-au arestat in baza unui proces-verbal motivat, urmind sa fie sanctionate contraventional.

(I.P.)

Un angajat al SP Dolj s-a accidentat mortal

Un sondor din Baia de Arama s-a accidentat mortal in timp ce manevra o conducta. Accidentul s-a produs ieri dimineata, in jurul orei 5.00, la o schela petroliera din Bustuchin – Gorj. Gheorghe Capastraru, de 26 de ani, angajat al Sectiei Foraj a SP Dolj, a incercat sa manevreze o conducta care trebuia sa fie introdusa in pamint si care s-a desprins din cablurile cu care era legata, lovindu-l in cap pe muncitor. Tinarul a fost luat cu o ambulanta, insa nu a mai putut fi salvat, murind in drum spre spital. Cazul este cercetat de catre procurori din cadrul Parchetului de pe linga Tribunalul din Tirgu Carbunesti si de inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Dolj.

(E.M.)

Pasta de mici expirata

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj au facut saptamina trecuta 37 de controale la Tirgu Jiu, Pestisani si Tismana. Au fost controlate marfuri in valoare de peste 12.000.000 de lei, fiind distruse produse expirate in valoare de 1.000.000 de lei. La unitatile ONIMELA SRL din Tirgu Jiu, INDEPENDENT MUTU si AF VILCEANU din Pestisani, precum si la SC LUARCOM din Brosteni, inspectorii OJPC au dispus incetarea temporara a activitatii pina ce firmele isi vor remedia deficientele in ceea ce priveste respectarea normelor de protectie a consumatorului. INDEPENDENT MUTU avea la vinzare 16 kilograme de pasta de mici expirata, care a fost distrusa de catre cei care au efectuat controlul. Au fost aplicate amenzi de peste 30 de milioane de lei.

(E.M.)

40 de agenti economici care nu respectau legislatia in vigoare

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti au efectuat controale la 40 de agenti economici, descoperind incalcari ale legislatiei in domeniu. Valoarea produselor cu abateri depistate pe piata a fost de 305 milioane de lei, iar valoarea produselor periculoase pentru consumul uman, retrase de pe piata, a fost de 900.000 de lei. In urma acestor controale, au fost aplicate 40 de amenzi contraventionale in valoare de 75 de milioane de lei. De asemenea, duminica au fost efectuate controale in tirgul saptaminal de la Vinju Mare, unde au fost depistati trei agenti economici care incalcau legea. Doi dintre acestia au scapat doar cu avertisment, iar cel de-al treilea a primit o amenda contraventionala de trei miloane de lei.

(R.G.)

Reparatia scolilor doljene este „in grafic“

Cu mici exceptii, reparatiile si igienizarile unitatilor doljene de invatamint preuniversitar sint in grafic, a precizat prof. Aristidie Gheorghiu, directorul tehnico-administrativ al Inspectoratului Scolar Judetean Dolj. Exista si cazuri in care scolile au nevoie de mai mult decit lucrarile curente de reparatie. In comuna Perisor, acoperisul scolii este in pericol sa se prabuseasca oricind, iar inlocuirea lui costa circa un miliard de lei, suma de care bugetul local nu dispune. La Sadova, in urma ploilor torentiale din 19 iunie, acoperisul Scolii nr. 2 din localitate a cazut, fiind nevoie de ample reparatii, iar la Almaj, centrala termica a principalei unitati de invatamint, foarte veche, are nevoie de modernizare pentru a putea asigura confortul elevilor la iarna. „In aceste cazuri, Consiliul Judetean Dolj urmeaza sa aloce fondurile necesare“, a mentionat directorul Gheorghiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS