8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOrtacii din Oltenia vor chefui patru zile

Ortacii din Oltenia vor chefui patru zile

• Fiecare angajat al CNLO va beneficia de o prima de 2.700.000 de lei •Doua delegatii din Germania si Polonia au fost invitate la manifestari

Cei aproximativ 18.500 de angajati ai Companiei Nationale a Lignitului Oltenia (CNLO) vor transforma Ziua Minerului intr-o sarbatoare care va dura nu mai putin de patru zile. Manifestarea a fost aminata cu o saptamina din cauza lipsei fondurilor necesare acordarii primelor. Fiecare angajat va primi cite 2.700.000 de lei, indiferent de vechime sau domeniu de activitate. Sarbatoarea va incepe pe 14 august, cu mese festive organizate de fiecare subunitate, la care vor fi invitati toti salariatii. In perioada 15-18 august, toti angajatii vor fi liberi. „Oamenii au lucrat in ultimele doua simbete pentru a putea fi liberi de ziua lor. Se vor asigura paza si interventiile. Acolo unde va fi necesar, vor fi prezente si echipele de la livrare. Celor care vor lucra pe 17 si 18 august li se va da un bonus financiar de 100% pentru zilele respective. Cei care vor lucra pe 15 si 16 vor fi platiti normal pentru ca nu au lucrat in simbetele cind colegii lor au venit la serviciu“, a spus Ion Ruset, purtatorul de cuvint al Uniunii Federatiilor Sindicale Miniere din Oltenia (UFSMO). Incepind cu 15 august, in toate subunitatile miniere va incepe sarbatoarea propriu-zisa, care va cuprinde serbari cimpenesti, organizate in principalele zone miniere, si intreceri sportive.

Administratia CNLO va primi vizita unei delegatii din Germania

Ca in fiecare an, minerii isi vor serba ziua in special prin petreceri in aer liber. Padurile sau stadioanele din Cilnic, Matasari, Motru, Pesteana si Albeni vor fi gazde ale bilciurilor cu mici si bere, iar concertele de muzica populara vor fi sustinute in cea mai mare parte de solistii Ansamblului Doina Gorjului.

„Fiecare subunitate va organiza aceasta serbare dupa cum s-a descurcat. Vor fi invitate formatii de muzica populara, se vor organiza si intreceri sportive, in special meciuri de fotbal. Sindicatele vor contribui cu fonduri la organizarea acestor petreceri“, a precizat reprezentantul UFSMO. Masa festiva si primele minerilor vor fi suportate insa de administratie, conform contractului colectiv de munca. La sarbatoarea din acest an, ortacii din Oltenia vor primi vizita colegilor din Germania si Polonia. „Este vorba de relatii mai vechi intre sindicatele noastre si sindicate din cele doua tari. Delegatia din Polonia va sta patru zile in Gorj si va participa la toate manifestarile. Delegatia din Germania va sta doua zile si va fi compusa atit din membrii de sindicat, cit si din reprezentanti ai administratiei care se vor intilni cu conducerea CNLO“, a spus Ion Ruset.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS