21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalInspectie de gradul zero la Spitalul Judetean Slatina

Inspectie de gradul zero la Spitalul Judetean Slatina

Administratia judetului Olt si cea a municipiului Slatina au verificat luni stadiul lucrarilor de igienizare la Spitalul Judetean Slatina, lucrari demarate in urma cu o luna si jumatate la initiativa prefectului Marin Diaconescu.

Aproape doua ore, conducerea spitalului slatinean a asteptat „verdictul“ dat de reprezentantul guvernului in teritoriu, Marin Diaconescu, si de presedintele Consiliului Judetean Olt, Marin Ionica.

In afara de acestia, din delegatie au mai facut parte primarul urbei, Gheorghe Paunescu, viceprimarul Marin Postolache si directorul DSP, dr. Aurel Simionescu. Conducerea judetului a fost plimbata pe la toate cele cinci etaje ale spitalului si in policlinica, locuri unde lucrarile nu se terminasera inca, pentru a vedea unde si pe ce s-au dus banii investiti in spital de peste 25 de firme din judet.

Conditii hoteliere si veioze de sute de mii de lei

In urma cu o luna si jumatate, dupa o vizita efectuata la Spitalul Judetean Slatina de catre prefectul judetului, Marin Diaconescu, acesta a constatat ca spitalul este intr-o stare extraodinar de proasta, motiv pentru care a facut un apel la firmele potente financiar din judet pentru a investi in modernizarea spitalului. Patronii a 25 de firme au raspuns favorabil, astfel ca lucrarile de igienizare la spital au demarat in tromba, primele pe lista fiind grupurile sanitare.

Ieri, prefectul de Olt, impreuna cu presedintele Consiliului Judetean, Marin Ionica, primarul urbei, Gheorghe Paunescu, si viceprimarul Marin Postolache, au descins la spital, pentru a vedea ce s-a facut de cind au inceput lucrarile.

Rezultatul final a fost favorabil echipei de conducere a unitatii sanitare inspectate de oficialii judetului, desi aceasta a trebuit sa indure nu de putine ori replicile destul de acide ale unora dintre membrii delegatiei. In afara de cei doi directori ai spitalului, emotii au avut si reprezentantii citorva din firmele implicate in operatiune.

Inspectia la Spitalul Judetean Slatina a inceput cu sectia cel mai grav afectata – cea de boli infectioase. De altfel, acesta este si singurul compartiment unde lucrarile de igienizare sint pe cale de a fi definitivate. Igrasia din urma cu o luna si bucatile de faianta crapate sau cazute disparusera ca prin minune, iar grupurile sanitare suferisera si ele modificari importante. Efectele operatiei incepute la mijlocul lunii iunie au fost insa mai vizibile in cazul saloanelor pentru pacienti.

Proaspat zugravite, acestea au fost dotate cu saltele noi si veioze al caror pret depaseste de voie citeva sute de mii bucata. Grupurile sanitare au fost si ele complet renovate si dotate cu dusuri. Au urmat apoi celelalte sectii ale spitalului slatinean. Nu a fost uitata nici policlinica spitalului, unde lucrarile sint in toi. „Ei, asa mai da“, spunea primarul Gheorghe Paunescu, referindu-se la modul cum fusesera amenajate grupurile sanitare. La rindul sau, prefectul Marin Diaconescu nu se putea abtine si, din cind in cind, mai dadea cite o indicatie pretioasa directorului general al spitalului, dr. Florin Paraschiva, sau chiar mesterilor care trebaluiau peste tot.

O imagine mai putin placuta pe care au vazut-o „inspectorii“ a fost cea a iesirii spitalului in caz de urgente, care a provocat un gest de repulsie din partea celor aflati in control prin mizeria si mirosul pestilential de acolo. Conducerea unitatii a promis ca se vor lua masuri si in acest sens.

Obiectiv final – modernizarea si dotarea complet occidentala

a Spitalului Slatina

In finalul vizitei, conducerea spitalului a putut rasufla usurata. Prefectul Marin Diaconescu s-a declarat mai mult decit satisfacut de calitatea reparatiilor, avind in vedere termenul foarte scurt in care acestea au demarat.

„Sincer sa fiu nu ma asteptam ca lucrarile sa avanseze atit de repede. Asta inseamna ca putem sa fim increzatori ca, pina la 1 septembrie, acestea vor fi terminate. (…) Nu va ascund ca telul final este transformarea Spitalului Judetean Slatina intr-o unitate spitaliceasca de categoria intii. Pentru realizarea acestui deziderat, va trebui sa urmarim insa nu doar aspectele de ordin gospodaresc, ci si cele privind dotarea cu aparatura competitiva, performanta a tuturor sectiilor spitalului“, a declarat prefectul Marin Diaconescu la sfirsitul vizitei.

Presedintele Consiliului Judetean Olt, Marin Ionica, a afirmat: „Incepind cu 1 ianuarie 2003, consiliul judetean va prevede in planul sau bugetar alocarea a 10-15 miliarde de lei pentru spital. Banii vor fi utilizati pentru modernizarea acestei unitati <<ca la carte>>, astfel incit, la sfirsitul semestrului I al anului 2003, Spitalul Judetean Slatina sa arate la nivel occidental“.

Lucrarile efectuate in aceasta prima faza la Spitalul din Slatina insumeaza circa patru-cinci miliarde de lei. Efectuarea acestora a fost posibila doar ca urmare a interventiei benevole a citorva firme din judet, care au participat cu materiale de constructie, cu manopera sau chiar cu bani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS