5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Stiri diverse

Criminal mort de inima

Un detinut al Penitenciarului de Maxima Siguranta Craiova a decedat in urma unui infarct miocardic acut. Constantin Stuparu, de 54 de ani, din Cotofenii din Dos – Dolj, isi ispasea in penitenciarul craiovean o pedeapsa de 19 ani de inchisoare pentru savirsirea unui omor. Detinutul se plingea de mai mult timp de dureri de inima, care au culminat cu criza din seara de vineri, 19 iulie. Transportat de urgenta la Spitalul Clinic nr. 1 Craiova, Constantin Stuparu n-a mai putut fi salvat, decedind aproape de miezul noptii. In urma autopsiei efectuate ieri s-a constatat ca nu exista suspiciuni privind eventualitatea unei morti violente, decesul survenind ca urmare a afectiunii cardiace.

(A.D.)

Doi tineri au ucis un consatean pentru a-i fura calul si caruta

Un mehedintean din satul Gemeni, comuna Dirvari – Mehedinti, a fost ucis de doi tineri, care i-au luat calul si caruta si le-au vindut, pentru 2,2 milioane de lei. Bratu Victor, de 19 ani si Bogdan G., de 17 ani, ambii din comuna Dirvari, satul Gemeni, s-au intilnit cu Stefan Racuteanu, la marginea localitatii si s-au hotarit sa-l jefuiasca. Ei i-au aplicat mai multe lovituri cu furca in cap, apoi l-au abandonat si au fugit cu calul si caruta. In aceeasi seara, cei doi au vindut bunurile victimei, in tirgul saptaminal din localitatea Vinju Mare, in schimbul sumei de 2,2 milioane de lei, bani pe care i-au impartit. Autorii au fost identificati si prinsi de politistii mehedinteni, fiind prezentanti Parchetului de pe linga Tribunalul Mehedinti. Procurorii au emis pe numele lor mandat de arestare preventiva, pentru 30 de zile, pentru savirsirea infractiunii de omor calificat si tilharie, in cazul lui Bratu Victor, si complicitate la tilharie, in cazul lui Bogdan G. Bunurile au fost recuperate integral si predate membrilor familei decedatului.

(F.L.)

Un turist ceh a fost jefuit in Mehedinti

Szeleni Martin, cetatean ceh, de 26 de ani, venit in vacanta in Mehedinti, a fost tilharit in seara de 19 iulie, de catre doi timisoreni, aflati in trecere prin judet. Acestia l-au deposedat pe ceh de suma de 60 euro, 1.200 forinti, 700 coroane cehe si 100.000 de lei, dar au fost retinuti de politistii mehedinteni si introdusi in arest. Doru Iulian Schneider, de 22 ani si, Octavian Gheorghievici, de 25 de ani, ambii din Timisoara, au fost prezentati Parchetului de pe linga Judecatoria Drobeta Turnu Severin. Pe numele lui Octavian Gheorghievici a fost emis mandat de arestare preventiva, pentru 30 de zile, pentru savirsirea infractiunii de furt calificat. Iulian Schneider este cercetat in stare de libertate, pentru complicitate la savirsirea aceleiasi infractiuni.

(F.L.)

Un tinar a sustras bani si bijuterii

Bobi Muntean, de 21 de ani, din localitatea Berzovia – Caras-Severin, a patruns pe 28 iunie, prin escaladarea gardului, in locuinta Marianei Ghimis, de 50 de ani, din Vrata – Mehedinti, de unde a sustras bani si bijuterii in valoare de cinci milioane de lei. Politistii din localitatea Cujmir – Mehedinti l-au prezentat pe 21 iulie pe Bobi Muntean Parchetului de pe linga Judecatoria Vinju Mare, care a emis pe numele sau mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile, pentru savirsirea infractiunii de furt calificat. Prejudiciul a fost recuperat in totalitate.

(F.L.)

A fost batuta pentru ca bea mai mult decit el

O femeie din satul Dabuleni a ajuns duminica la Spitalul Clinic nr.1 Craiova dupa ce a fost lovita in cap cu o lopata de concubinul surorii sale. Elena Gugulin locuieste in aceeasi curte cu sora sa, Constantina Nicolae, si cu concubinul acesteia, Paul Diaconescu. Dupa ce au baut impreuna mai multe pahare de alcool, Paul Diaconescu a avut impresia ca tovarasa lui de pahar bea mai mult decit el, motiv pentru care i-a aplicat acesteia o lovitura cu lopata. Femeia a fost internata cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral minor, traumatism cranio-facial si fractura cu infundatura. Politia efectueaza cercetari.

(I.P.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS